Afbeelding

Partij voor de Dieren wil regelmatiger legen afvalcontainers

Actueel 1.769 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Regelmatig worden bergen afval opgestapeld rond overvolle gemeentelijke afvalcontainers en andere papierafvalcontainers. Mensen kunnen hun gescheiden afval niet meer kwijt en dumpen het veelal rond de veel te volle afvalcontainers wat leidt tot een enorme rotzooi en onhygiënische situatie.

Voor de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp is deze situatie aanleiding geweest voor het stellen van schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur.

Zo wil de partij weten wat het gemeentebestuur vindt van deze situatie en welke afspraken het gemeentebestuur heeft gemaakt met de uitvoerende afvalverwerker Avalex en organisaties die papiercontainers rond Kerst en Oud en Nieuw op slot hebben gedaan. Ook wil de partij weten of het gemeentebestuur bereid is om nadere afspraken te maken met Avalex over het tijdig legen van afvalcontainers zodat in de toekomst geen afval meer buiten de containers hoeft te worden gezet. Ten slotte wil de partij weten welke maatregelen worden genomen om de bende rond de overige papiercontainers in de toekomst te voorkomen.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: "Mensen doen hun best om hun afval gescheiden in te zamelen en in de daarvoor bestemde afvalbakken te doen. Dit wordt onmogelijk gemaakt als de containers telkens vol zitten, terwijl de gemeente gescheiden afvalinzameling juist stimuleert. We willen dat deze situatie op korte termijn verbetert in het belang van ons milieu en de hygiëne in de gemeente."

Uit de krant