Afbeelding

Pesterij of goed besluit?

Actueel 10.903 keer gelezen

Nootdorp - Een fietsster is behoorlijk boos op de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ze beticht de ambtenaren van fietsertje pesten. De gemeente vindt dat veel te ver gaan en zegt gewoon de regels te hanteren.

Wat is er aan de hand? Er is al maanden een afsluiting van de kruising Oosteinde en Kruisweg in Nootdorp. Er is inmiddels een alternatieve route gevonden, omdat dit een druk bereden fietspad betreft. De meest voor de hand liggende fietsroute is via de Melkpotte en dan terug via de Mimosadreef naar het fietspad op de Populierenlaan. "Deze route werd normaal ook gebruikt, maar nu in grote getale door vele fietsers. Nu heeft de gemeente boomstammen neergelegd zodat niemand hier nog veilig langs kan fietsen. Wat een pesterij", zegt ze.

De gemeente laat weten dat er officieel niet eens gefietst mag worden op de plek waar discussie over wordt gevoerd. Het is namelijk een voetpad. Daarnaast zijn er klachten door omwonenden gemeld die de fietsers op het voetpad gevaarlijk vinden. De gemeente onderschrijft dat. De gemeente voert tot slot aan dat het gras kapot wordt gereden door de fietsers.

Uit de krant