Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief.
Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief.

Eerlijk Alternatief in de bres voor Kermisweek

Actueel 1.088 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Eerlijk Alternatief heeft verbaasd gereageerd op de berichtgeving in de Telstar/Eendracht dat de feesttent van de Nootdorpse Kermisweek volgend jaar een uur moet inleveren. In plaats van om 1.30 uur, zoals al jaren het geval, moet de tent nu om 0.30 uur dicht.

Fractievoorzitter Hanneke van de Gevel gaat vandaag nog vragen stellen (hier zijn ze, red.): "Ja, ik was echt erg verbaasd. We hebben in juli 2017 een nieuwe APV vastgesteld en was ik echt in de stellige overtuiging dat evenementen buiten het centrum aan elkaar gelijk gesteld zou gaan worden. Dus dat het jaarlijkse evenement van De Guyter, de wintertent, ook tot 1.30 uur zou mogen duren, gelijk getrokken met de Nootdorpse Kermisweek. Het buitengebied leent zich juist uitstekend voor dit soort feesten. Hier willen we opheldering en meer informatie over."

"Daarnaast ga ik ook vragen stellen over de randvoorwaarden die gesteld worden aan evenementen juist in de centra van de gemeente. Neem bijvoorbeeld een klein en sympathiek popfestival zoals Prunuspop aan de Prunuslaan. Eén van de gezelligste cultuurevenementen die we hebben, de organisatoren hebben het moeten opgeven vanwege hoge kosten voor mobiele toiletten en beveiliging, dat geldt ook voor het evenement Pijnacker Swingt. Zo krijgen nieuwe initiatieven of onze dorpse tradities in de gemeente steeds minder kans. Daar willen wij eens uitgebreid over gaan praten."

Nog meer vragen
Ook de lokale partij Gemeentebelangen laat weten dat men vragen heeft gesteld. Hun nieuwbakken lijsttrekker Bernard Minderhoud is glashelder op Twitter: Flauwekul!

gbpne
De ploeg van Gemeentebelangen met lijsttrekker Bernard Minderhoud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant