Wethouder Bob van der Deijl en Michiel van Atten ondertekenen de uitvoeringsovereenkomst onder toeziend oog van Brain van Amerongen (uiterst links) en Teun de Vries (uiterst rechts).
Wethouder Bob van der Deijl en Michiel van Atten ondertekenen de uitvoeringsovereenkomst onder toeziend oog van Brain van Amerongen (uiterst links) en Teun de Vries (uiterst rechts).

Winkeliers samen sterk voor Pijnacker centrum

Actueel 2.258 keer gelezen

Pijnacker - Vandaag is er een belangrijke stap gezet om het winkelcentrum van Pijnacker nog meer tot bloei te laten komen. Meerdere partijen zetten hun schouders onder een zogenoemde bedrijven Investeringszone (BIZ).

Teun de Vries, voorzitter van Ondernemersvereniging Ackershof, BIZ(*)-bestuurder Michiel van Atten en vastgoedeigenaar Brain van Amerongen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst op de kamer van wethouder Bob van der Deijl.

Michiel van Atten legt uit wat het plan is: "Wij willen heel graag de krachten bundelen. Alleen als alle winkeliers en ondernemers samenwerken, dan staan we sterk. Dit houdt in dat wij bij bedrijfsgerelateerde panden graag een klein bedrag zouden willen innen via de WOZ-belasting. Hiermee kunnen wij mooie initiatieven ondernemen en het centrum nog meer bruisend maken! Het gaat niet alleen om Ackershof, maar wij willen alle winkeliers in het centrum erbij betrekken, ook de Oost- en Westlaan, de Kerkweg en de Stationsstraat. Juist die leuke, kleine winkeltjes maken het verschil."

Een eerdere poging om een bedrijven Investeringszone (BIZ) voor elkaar te krijgen mislukte door te weinig draagkracht onder winkeliers en ondernemers." Toch hoopt Van Atten dat hij ditmaal iedereen kan overtuigen. Een samenwerking tussen de winkeliersvereniging, de vastgoedeigenaren en de gemeente is een mooie stap en moet uiteindelijk positief uitpakken.

(*) De BIZ biedt ondernemers de mogelijkheid het initiatief te nemen om, aanvullend op de inspanningen van de overheid, te investeren in de kwaliteit van hun directe leef- en werkomgeving. Wat een vereniging van eigenaren is voor een gebouw, is de BIZ voor een bedrijventerrein of winkelgebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant