Afbeelding

Spinningmarathon De Klimmende Règâhs

Actueel 266 keer gelezen

Zaterdag 1 april zullen er meer dan 200 spinningfietsen snorren voor het goede doel. Want dan vindt in Sportcentrum De Viergang, in de grote hal de spinningmarathon plaats van De Klimmende Règâhs. Deze Haagse/Nootdorpse fietsvrienden, waaronder side-kick van Edwin Evers Rick Romijn, gaan in juni de Alpe d'Huez beklimmen en dit evenement is een van de vele die zij organiseren om aandacht en geld te vragen om een vuist te maken tegen kanker.

Er kan nog ingeschreven worden voor de spinningmarathon. Er wordt gestart om 14.00 uur en om 17.00 uur zal de zinderende finale zijn. Je kunt drie uur fietsen, maar natuurlijk ook een fiets delen met iemand. Deelname kost voor één fiets 35 euro, of je nou met meerdere fietst of alleen. Je mag uiteraard wel méér doneren.

Stamppotbuffet
Na afloop staat er voor elke deelnemer een heerlijk stamppotje klaar om de inwendige mens weer op krachten te krijgen. Spinninginstructeur Sjors van der Quast heeft de marathon zo opgezet dat het net lijkt alsof je de Alpe 'd Huez daadwerkelijk zelf beklimt, een bizarre gewaarwording. Elk uur heeft een eigen thema. Het licht en geluid wordt verzorgd door de 538 Drive In Show. Je reserveert via spinning@regahs.nl.

Kanker is altijd dichtbij
Waarom doen Sportcentrum De Viergang en natuurlijk de spinninginstructeur Sjors van der Quast weer belangeloos mee aan deze spinningmarathon: "Ook ik ken de verhalen van dichtbij van de mensen die getroffen zijn door kanker. Dan weet je hoe nodig het is om geld in te zamelen. Ik ken de meeste Règâhs vanuit mijn lessen en vind het een voorrecht om dit samen met hen te mogen doen. Vorig jaar was de marathon nog buiten, maar dat durfden we met het weer begin april niet aan, dus hebben we de grote zaal helemaal ingericht en vandaar dat we nu zo'n 200 fietsen kwijt kunnen", vertelt Sjors van der Quast die deze marathon samen met zijn collega's zal leiden.

Sportief evenement van formaat
Edwin van Dusseldorp, Daphne Nijen-Twilhaar, Remco Landman en Emile van Rijn hopen dat er zoveel mogelijk mensen mee komen fietsen. "Het is een uitgelezen moment om het buitenseizoen in te gaan met een laatste indoorspektakel van formaat. Wij fietsen met De Klimmende Règâhs al zoveel mogelijk buiten om kilometers in de benen te krijgen, maar spinnen is een prachtige aanvulling om te zorgen dat je zo sterk mogelijk aan je buitenseizoen begint en die berg op kan knallen in juni", aldus Edwin die deel uitmaakt van de grote groep Règâhs die in totaal uit eenentwintig  mensen bestaat.

Recordbedrag ophalen

De groep heeft met het 'Vier de Liefde' diner en de feestavond in Het Witte Paard al 25.000 euro bij elkaar opgehaald, maar ze hopen zaterdag natuurlijk weer op een recordopbrengst voor het KWF. Doe je mee, help jij mee om via deze energieke marathon kanker de wereld uit te trappen? Schrijf je dan in via spinning@regahs.nl of bij de balie van de Viergang. Ook daar liggen de lijsten klaar. Verdere informatie via de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant