Afbeelding

Gemeente zwaait scepter over Ruyven

Actueel 1.183 keer gelezen

Afgelopen week heeft de provincie Zuid-Holland het noordelijk deel van recreatiegebied Ruyven in eigendom en beheer overgedragen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Samen met het al eerder overgedragen Ruyven-zuid beheert de gemeente nu een aaneengesloten recreatiegebied van in totaal ongeveer 35 hectare. De gemeente gaat het gebied verder inrichten en ontwikkelen als een aantrekkelijk en gevarieerd recreatiegebied, met ruimte voor waterberging. In het gebied bevindt zich ook de bekende homo ontmoetingsplek (HOP) Ruyven.

"Het beheer en de ontwikkeling van Ruyven past binnen de gemeentelijke visie om de groenverbindingen tussen woon- en buitengebieden te versterken" aldus wethouder van Staalduine. "Wij werken al aan de aanleg van een fietsroute tussen Delfgauw en de Ackerdijkse plassen. Een integraal beheer van het omliggende Ruyven sluit hier logisch bij aan".

Behalve Ruyven zijn eind vorig jaar ook al de groengebieden Dobbeplas en Groene Keijzer overgegaan van provincie naar de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De overdrachten passen in het provinciaal beleid om de verantwoordelijkheid van het uitvoerend recreatiebeheer zoveel mogelijk over te dragen naar gemeenten en recreatieschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant