De ellende begon met een zandstorm op Boa Vista.
De ellende begon met een zandstorm op Boa Vista.

Horrorkerst voor Nootdorpse familie

Actueel 7.913 keer gelezen

Nootdorp - De Kerstdagen zijn voor de familie Van der Heijden uit Nootdorp uitgelopen op een drama. Het begon allemaal op Eerste Kerstdag toen ze vertrokken voor een tiendaagse vakantie met TUI naar Kaapverdië. De reis was extra bijzonder, omdat het echtpaar 25 jaar getrouw is.

In de avonduren landde het vliegtuig niet op Kaapverdië, maar op het vliegveld van Gran Canaria. Het hele gezin stond bepakt en bezakt op het vliegveld van Las Palmas. "Er kon op Boa Vista niet veilig geland worden in verband met een flinke zandstorm. Na een doorstart vlogen we door naar Sal. Daar hebben we bijna 5 uur gewacht met nog vele honderden andere gestrande passagiers", vertelt Bettine van der Heijden.

"Eindelijk mochten we weer boarden op weg naar Boa Vista. In het vliegtuig kwamen ook de passagiers die weer terug naar Amsterdam zouden gaan, maar wachtend in het vliegtuig kregen we te horen dat onze "eind" bestemming toch echt Las Palmas zou worden... kortom, ons "kerstdiner" hadden we uiteindelijk om 23.00 uur. We kregen een bed om te slapen en te horen of de reis voortgezet kon worden. We probeerden positief te blijven", vervolgt ze.

De volgende dag, op Tweede kerstdag, werd de groep van 79 man opgehaald en stond er een vliegtuig klaar. Bettine: "Er was nog steeds weinig tot geen informatie. Uiteindelijk zijn we terug naar Sal gevlogen om daarna door te vliegen naar Boa Vista. Op Sal aangekomen kregen we na lang wachten in het vliegtuig te horen dat Sal onze voorlopige eindbestemming zou worden. Dus uitstappen en onder begeleiding van de hostess naar een hotel. Aangekomen in het hotel waren de kamers niet beschikbaar. Pas om 19.30 kregen we een kamer, maar zonder garantie dat we konden blijven."

"Gisterochtend om 8.30 uur nog steeds geen informatie hoe het verder zou gaan. Uiteindelijk kregen we om 13.00 uur te horen dat we "mochten" kiezen: naar huis of blijven zonder de garantie of we in hetzelfde hotel konden blijven tot 5 januari. Wij zijn nu thuis... Woensdag 02.30 uur (in de vroege ochtend), 71 uur nadat de wekker ging voor vertrek, weer thuis en in bed na een verblijf van exact 24 uur in Kaapverdië."

Omdat de familie heeft gekozen voor terugkeer krijgen ze van TUI de reissom vergoed. Helaas is er verder geen enkele compensatie mogelijk.

Uit de krant