Afbeelding

Probleem aardlekschakelaars ontdekt in Pijnacker Zuid na plaatsen slimme meters

Actueel 2.697 keer gelezen

Pijnacker - Woningbouwcorporatie Rondom Wonen bevestigt aan Telstar Online dat in zo'n 120 huurwoningen in Keijzershof en Tolhek mogelijk defecte aardlekschakelaars aanwezig zijn.

"Wij nemen de meldingen van kapotte aardlekschakelaars wel degelijk heel serieus", zegt woordvoerster Tanja Roest van Rondom Wonen na een melding van een bewoner dat de corporatie laconiek zou omgaan met het probleem.

"Het is ons bekend dat er een aantal adressen kampt met een defecte aardlekschakelaar. Zodra wij een melding krijgen gaat onze installateur op deze adressen langs, meet de installatie door en vervolgens wordt de defecte schakelaar vervangen. Deze afspraak wordt doorgaans binnen 3 dagen gerealiseerd", zo weet ze.

De niet-werkende aardlekschakelaars zijn aan het licht gekomen bij de plaatsing van slimme meters door Stedin. Tanja: "Wij hebben vervolgens vorige week een mailing gestuurd naar een deel van ons woningbezit met het verzoek een test uit te voeren of de aardlekschakelaar werkt."

Het testen van een aardlekschakelaar moet eigenlijk met enige regelmaat door de bewoners gebeuren (bijv. bij het verzetten van de klok zomer/wintertijd). Bij het betrekken van de woning worden bewoners hierop gewezen en in de meterkast hoort een kaart te hangen met uitleg over de installatie.

Hoe groot het probleem werkelijk is, is nog onduidelijk. Evenmin is helder of ook bij koopwoningen door de bouwmaatschappij schakelaars zijn geplaatst die niet blijken te werken. Het advies luidt om de aardlekschakelaar te testen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant