Afbeelding

Waar is het Zweetdruppeltje gebleven?

Actueel 956 keer gelezen

Pijnacker - "Waar is het Zweetdruppeltje gebleven?", vroeg de 82-jarige mevrouw Truusje Ruinard-Van der Horst zich af. Deze trapauto zorgde zo'n 50 jaar geleden voor verwondering en bewondering in Pijnacker en omgeving.

Deze was eigendom van de familie Van der Horst, een doktersgezin. Wijlen dokter Willem van der Horst had het fraaie ding overgenomen van een cliënt uit Nootdorp  Zij doet een oproep aan mensen die iets weten over het Zweetdruppeltje, de mooie benaming voor een zwaar trappend fietsstellage met de carrosserie van een oude auto. Naar verluidt was het verkleinwoord niet van toepassing op dit opmerkelijke vehikel, dat zeker bij tegenwind geen pretje was. Zij stelt deze vraag in de nieuwe aflevering van 'Pijnacker in beeld'.

Het OL TV-team, bestaande uit Wim Meijer en Erik Bevaart, ging vorige week op stap met Truusje Ruinard-Van der Horst. Deze vitale en montere dame woont al sinds 1972 niet meer in Pijnacker. Als vijfde uit een gezin van tien kinderen werd zij in 1933 geboren als dochter van de geliefde dokter Willem van der Horst. Met haar man Leen Ruinard, die veilingmeester was, woonde zij in de Stationsstraat op nummer 60. Bijzonder is het bezoek aan haar ouderlijk huis op de Kerkweg,zo ook haar bezoek aan de Vlielandseweg. Wie iets weet, kan het melden aan de redactie van Telstar Online.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant