Afbeelding
POLL

Hoe effectief is BuurtWhatsApp eigenlijk in Pijnacker-Nootdorp?

Actueel 68 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Veel inwoners van Pijnacker-Nootdorp zijn aangesloten bij BuurtWhatsApp. Maar hoe effectief is dit systeem eigenlijk?

Verdachte omstandigheden worden gedeeld via de mobiele applicatie WhatsApp en zodoende is iedereen alert. Bij grote nood wordt direct de politie gealarmeerd.

Maar houdt dit woninginbrekers daadwerkelijk tegen? Uit de laatste cijfers blijkt dat er meer wordt ingebroken in Pijnacker-Nootdorp. Ook in de wijken waar BuurtWhatsApp actief is. Het levert dus vooral subjectieve veiligheid op, al zijn er wel een paar succesverhalen te benoemen die worden gekoppeld aan BuurtWhatsApp.

Aan de andere kant: het kan ook geen kwaad. Maar is het effect groot? De cijfers laten duidelijk een stijging zien van inbraken in Pijnacker-Nootdorp, dus het antwoord is: nee. Ook de borden waarop inbrekers worden gewaarschuwd voor BuurtWhatsApp lijken geen indruk te maken op het inbrekersgilde.

Uit een poll onder meer dan 150 bezoekers van Telstar Online blijkt dat 44 procent van de deelnemers vindt dat BuurtWhatsApp bijdraagt aan het verminderen van het aantal inbraken. De andere 56 procent is van mening dat BuurtWhatsApp helemaal niets oplevert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant