Logo telstar-online.nl
In de feesttent in Pijnacker wordt vanwege het weer glühwein en warme chocomel verkocht. Foto: Martijn Mastenbroek
In de feesttent in Pijnacker wordt vanwege het weer glühwein en warme chocomel verkocht. Foto: Martijn Mastenbroek

Kou en regen tijdens Koningsdag, maar lokale Oranjecomités blijven positief

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - De viering van Koningsdag zal dit jaar onder niet al te warme omstandigheden gaan verlopen. Weerman Huub Mizee van Omroep West waarschuwt: "Houd rekening met heel slecht weer", zegt hij over Koningsnacht.

Kees de Goeijer van de Oranjevereniging Pijnacker laat in een persverklaring weten: "Gezien de weervoorspellingen bereiken ons nogal wat vragen of alles wel doorgaat. Zo lang er geen gevaarlijke situaties ontstaan, zoals onweer, gaan alle geplande festiviteiten gewoon door. Want het kan zomaar ook nog een beetje meevallen met het weer", zegt Kees. "In ieder geval hebben wij ons als organisatie al aangepast aan het klimaat: Op Koningsdag zullen op de locaties Raadhuisplein en de Sportlaan namelijk ook glühwein en warme chocomel te koop zijn. Met die dranken en met elkaar maken we er dan toch een warme feestdag van!"

Extra tenten in Nootdorp
Kees van Dorp van de Oranjevereniging in Nootdorp heeft ook maatregelen getroffen: "We hebben twee extra grote tenten gekocht voor de locatie Pinksterbloem bij de Wolverlei. De mensen moeten namelijk wel droog staan. Ik kijk overigens net naar buienradar en het schijnt redelijk droog te blijven." Kees meldt tevens dat zijn team ook nog eens bakken met theedoeken heeft aangeschaft. "Om de springkussens droog te wrijven na de regen", zo zegt hij.

Image and video hosting by TinyPic


Heb jij leuke foto's gemaakt tijdens Koningsdag? Laat het ons weten. Stuur jouw foto- en videobeelden naar redactie@telstar-uitgeverij.nl. Zet er duidelijk bij waar de foto's zijn genomen.


Meer berichten