Logo telstar-online.nl

Kerst 2015 warmste ooit

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De kans is heel groot dat de Kerst van 2015 uitgroeit tot de warmste ooit, meldt MeteoGroup aan Telstar Online.

De afgelopen nacht al steeg de temperatuur in het Overijsselse Heino tot 14,5 graden, een evenaring van het nu geldende record uit 1997 (Woensdrecht). 

Later vandaag kunnen de temperaturen in het zuiden en zuidoosten van het land tot rond 15 graden stijgen en dat zou ook een verbetering van het kerstrecord beteken. In de Bilt zijn de beide dagrecords voor de kerstdagen hoe dan ook al scherper gesteld omdat de temperatuur er rond middernacht tot 14 graden steeg. Het oude record bedroeg er voor eerste kerstdag 12,8 graden, voor tweede kerstdag stond het op 12,1 graden. 

De zachte lucht wordt met een sterke zuidwestelijke wind aangevoerd. Verder schijnt vandaag de zon geregeld, maar komen in het noorden wolken voor waaruit eerst ook nog een spatje regen kan vallen. Omdat het ook de komende dagen erg zacht blijft, stevent december af op een verplettering van het maandrecord. Waarschijnlijk komen we op 9,8 graden uit, 2,5 graden boven het nu geldende record van 7,3 graden uit 1974. Zo’n verpulvering van het record komt zelden voor.

Meer berichten