Het Winterdorp op het Raadhuisplein werd georganiseerd door Team 4 Talent.
Het Winterdorp op het Raadhuisplein werd georganiseerd door Team 4 Talent.

Onderzoek naar jongerenwerk: "Wat zijn de kosten en wat zijn de maatschappelijke baten"

wo 23 dec 2015, 10:02 Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Het Winterdorp dat gisteren op het Raadhuisplein in Pijnacker werd gehouden, wordt kritisch bekeken door de politieke partij Eerlijk Alternatief. Het evenement werd georganiseerd door Team 4 Talent, een gesubsidieerde sport- en spelorganisatie.

Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief: "Ik ben gisteren zelf even wezen kijken, maar ik vond de opkomst niet groots. Je moet je in zo'n geval serieus de vraag stellen: wat zijn de kosten en wat zijn de maatschappelijke baten. Inwoners van Pijnacker-Nootdorp betalen dit immers. Neem het pannavoetbaltoernooi in Nootdorp, daar komt vrijwel niemand op af, ook omdat de organisatie vaak last minute werkt." Team 4 Talent spreekt zelf van een groot succes en stelt dat er 250 kinderen zijn geweest.

Onderzoek
Eerlijk Alternatief heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld om tot op de bodem uit te zoeken wat Team 4 Talent nu precies doet voor de jeugdige inwoners van Pijnacker-Nootdorp. "Wij hebben enquêtes gestuurd naar sportvereniging en instellingen om ze te bevragen naar het succes van Team 4 Talent en het lokale jeugd- en jongerenwerk. Inmiddels hebben wij van 28 procent een beantwoording gekregen." 

Eerlijk Alternatief meldt half januari met de eerste onderzoeksbevindingen naar buiten te komen. "Op basis daarvan kunnen we kijken hoe we het jeugd- en jongerenwerk zo goed mogelijk kunnen inzetten."

Uit de krant