Recht achter de bos bloemen, de bedenker van de naam, de vijfjarige Robin Soonius.
Recht achter de bos bloemen, de bedenker van de naam, de vijfjarige Robin Soonius.

Basisschool De Waterwilg in de prijzen

Actueel 247 keer gelezen

De Waterwilg, RK-basisschool te Nootdorp, is meervoudig in de prijzen gevallen. Van de onderwijsinspectie kreeg de school onlangs het cijfer 8 en van de eigen Lucas Stichting ontving de vooruitstrevende school de ict-innovatieprijs, goed voor 1000 euro.

De school gaat op alle fronten met de tijd mee. Zo werken sinds enige tijd de groepen 4 tot en met 8 met tablets, naast andere digitale innovaties in de school.

Sinds kort heeft de school ook een eigen binnenschoolse 'buitenschoolse opvang'. Deze voorziening wordt verzorgd door SKS Alles Kids dat meerdere kinderdagverblijven heeft in Nootdorp, Leidschenveen en ook in de regio Rotterdam. De leerlingen hoeven na schooltijd niet naar de Gildeweg maar kunnen gewoon binnen en buiten de school spelen. Het speellokaal is beschikbaar en ook de sportvelden van sportpark 's Gravenhof waar SV Nootdorp voetbalt.  

Via puzzelstukjes werd vanmiddag de nieuwe naam van deze voorziening onthuld. De vijfjarige leerling Robin Soonius verzon de winnende naam: SKS bso H2O. Een naam die stoer is en naar water verwijst. Onderwijswethouder José van Egmond puzzelde mee, maakte de nieuwe naam bekend en reikte de prijzen uit. Alle kinderen die een naam hadden ingediend kregen een prijsje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant