Gedupeerden proberen met een briefje op de deur de directie te bereiken. Foto: Martijn Mastenbroek
Gedupeerden proberen met een briefje op de deur de directie te bereiken. Foto: Martijn Mastenbroek
FOTO VIDEO

Vreemde gang van zaken rondom 'faillissement' Cycle Stores Holland

Actueel 169 keer gelezen

Pijnacker - Ook vanmorgen stond er een verdrietige klant voor de deur van fietsenzaak Visser in de Stationsstraat in Pijnacker. "Ik wil mijn fiets terug", zegt hij met een diepe zucht.

Eigenaar Cycle Stores Holland lijkt met de noorderzon vertrokken en ook het personeel in Pijnacker is met stomheid geslagen. "We weten nog steeds niets", zo laat een medewerker aan onze redactie weten.

Niet bereikbaar
Zaterdagochtend werden alle filialen van Cycle Stores Holland in Nederland ontruimd. Medewerkers kregen een mailtje dat ze niet meer hoefden te komen. "Wij bedanken je voor je bijdrage en wensen je het beste voor de toekomst", zo stond er in de mail. Het advies om naar het UWV te gaan heeft geen zin: "Want het bedrijf is volgens het UWV niet failliet", zegt een direct betrokkene. Daarmee is de verwarring onder het personeel compleet.

Van een faillissement of beslaglegging is officieel nog niets bekend, zo meldt ook een huurbaas aan onze redactie. De directie van Cycle Stores Holland in Soest neemt de telefoon niet op en is onbereikbaar voor vragen. Medewerkers, klanten en huurbazen zijn op zijn zachts gezegd verbolgen over de gang van zaken. "Wie is de curator dan? Ik heb geen naam, nummer, niks", zo zegt de huurbaas.

Aangifte politie
Inwoners van Pijnacker-Nootdorp die hun fiets in reparatie hadden bij Cycle Stores Holland of een aanbetaling hebben gedaan zijn kwaad. Een enkeling heeft zoals het zich laat aanzien geprobeerd de deur van de fietsenzaak te forceren en een ander smeekt de directie van Cycle Stores Holland met een briefje op de deur zijn fiets terug te geven. "Ik wil graag mijn fiets terug, ik heb hem nodig." Een ander reageert op het briefje: "Ik ook!" Daarnaast heeft een inwoner van Pijnacker zich gemeld bij de politie en overweegt aangifte te doen van fietsendiefstal.

Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant