Foto: Jonathan de Bruin (archief)
Foto: Jonathan de Bruin (archief)

Liberaal Lokaal steunt commandant

Actueel 35 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraadsfractie van Liberaal Lokaal in Pijnacker-Nootdorp steunt de regionaal brandweercommandant van de Veiligheidsregio Haaglanden in haar pleidooi om niet verder te bezuinigen op de brandweerzorg.

In een interview in het Algemeen Dagblad van 15 mei 2015 geeft brandweercommandant Esther Lieben aan dat de Veiligheidsregio Haaglanden ( VRH) in het verleden 10% heeft bezuinigd. Daarbij merkt zij op: "Het is ons gelukt, maar het vet is van de botten. De brandweer moet nu wel op hetzelfde niveau blijven functioneren en dat "schuurt" nog wel eens."

In deze periode worden de gemeenteraden in de regio gevraagd om hun zienswijze op dit punt. Tijdens de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp van 13 mei heeft Kees Jongh van Liberaal Lokaal hierover vragen gesteld aan de burgemeester.

Liberaal Lokaal is het met de brandweercommandant eens dat er niet meer bezuinigd mag worden op de brandweer. Veiligheid staat bij Liberaal Lokaal hoog in het vaandel. Het sluiten van kazernes is uit bezuinigingsoogpunt onaanvaardbaar. Hierdoor komt er druk te staan op de aanrijtijden van de brandweer en bestaat het risico dat zij later bij een brand aankomen, in een situatie waarbij iedere seconde telt.

Hoe de andere gemeenteraden en fracties in de veiligheidsregio Haaglanden hierover denken is niet bekend. Op donderdag 21 mei aanstaande staat de begroting van de VRH op de oordeelsvormende vergadering van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en op 28 mei staat dit punt ter besluitvorming  geagendeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant