Debat over provinciezaken...
Debat over provinciezaken...

Lokale helden debatteren provinciaal

Actueel 51 keer gelezen

Vanavond, maandag 9 maart, om 20.00 uur gaan zes lokale kandidaten voor de verkiezingen van de Provinciale Staten het tegen elkaar opnemen. De kandidaten zijn: Monique de Veld (CDA), Carla van Viegen (Partij voor de Dieren), Harry Wever (D66), Karin van Galen (SP), Nico Oudhof (PvdA) en Ben de Vries (VVD).

Het debat wordt  geleid door Saskia Kleewein en Gert-Jan Jense die de zieke Manuela Bijl vervangt. Zij beloven een sprankelend debat over alles wat de provincie voor de zestig gemeenten in Zuid-Holland kan betekenen op het gebied van economie, werkgelegenheid, groen en ruimtelijke ordening. Dat hoeft niet abstract te blijven. Een concrete vraag is: wat te doen met ganzenoverlast?

Of het debat sprankelend wordt, is uiteraard ook afhankelijk van de lokale kandidaten die elkaar verbaal/inhoudelijk in de haren zullen vliegen. Een aansporing is dat het meteen ook een debatwedstrijd is.

Aan het eind wordt de beste debater op het schild gehesen door niemand minder dan oud-minister Rita Verdonk, die assistentie krijgt van de medejuryleden, Sandra Haket van Impressed Druk en Print en Sjaak Oudshoorn van Telstar/Eendracht. Aandachtspunten zijn: wie heeft de meeste overtuigingskracht en wie heeft de meeste kennis van de provinciepolitiek.  

Locatie: Het Witte Huis, Raadhuisplein, Pijnacker (rechts in de parkeergarage parkeren)
Tijd: Inloop 19.30 uur met koffie en thee, start debat 20.00 uur, einde rond 22.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant