Bob: Ik heb nog wel dezelfde toekomstdromen als voordat ik ziek werd.
Bob: Ik heb nog wel dezelfde toekomstdromen als voordat ik ziek werd.

Build On Bravery voor Bob én andere patiënten

Actueel 60 keer gelezen

Pijnacker - Het leven is echter soms zo veranderlijk als het weer: Je bent jong en je krijgt onverwachts te maken met een acute niet-aangeboren ziekte. Dit kan dan je leven drastisch doen veranderen. Het overkwam Bob Burks uit Pijnacker.

Bob werd onverwachts verschrikkelijk ziek. Na een lange en zware strijd, kunnen we een half jaar na dato zeggen: "Gelukkig is hij er nog!" Een overwinning, maar een drastische verandering in het leven en lichaam van onze vriend is het resultaat, zo schrijven zijn vrienden aan Telstar Online. Op de website stichting-bob.nl doet de dappere dorpsgenoot zelf zijn verhaal.

Hallo ik ben Bob,

Ik was een gezonde Hollandse vent van 25 jaar oud, had een leuke baan, samen met mijn vriendin net een huis gekocht en met haar een toekomst vol dromen. Ik had een leuk en druk sociaal leven wat ik invulde met golfen, uit eten gaan, op zijn tijd een drankje drinken met mijn vrienden en het coachen van ons voetbalteam. Totdat ik na het kijken van een voetbalwedstrijd op tv met mijn vrienden ziek thuis kwam.

Ik ben in het ziekenhuis beland en daar slapende gehouden, ik bleek de meningokokkenbacterie type Y sepsis te hebben. In de dagen en weken na die avond hebben artsen en ikzelf gevochten voor mijn leven. Dit is gelukt maar het is wel helaas ten koste gegaan van mijn onderbenen, die ben ik kwijt geraakt. Tevens is de functionaliteit van mijn handen ook zeer beperkt. Ik heb op mijn lijf diverse littekens van diverse operaties en huidtransplantaties. Maar ik leef nog en daar ben ik heel erg blij om .

Ik ben nu dus een gezonde, maar ook gehandicapte Hollandse vent van ondertussen 26 jaar. Mijn baan ben ik inmiddels kwijtgeraakt, maar ik heb nog wel dezelfde toekomstdromen als voordat ik ziek werd. Ook mijn sociale leven probeer ik net zo in te vullen als dat ik voorheen deed.

Wel loop ik door mijn beperkingen tegen heel veel problemen aan. Er zijn voor al dit soort problemen ook al een hoop oplossingen maar deze kosten heel veel geld. Ook heb ik ondervonden dat er maar weinig vergoed wordt of soms alleen maar een gedeelte.

Daarom is stichting Build On Bravery opgericht: om via giften, activiteiten en donaties geld in te zamelen om mij, en in de toekomst ook andere patiënten die dit hebben meegemaakt, wel aan deze hulpmiddelen te helpen.

  • stichting-bob.nl
  • Maak je gift over op rekening nummer IBAN NL90 SNSB 0903 2774 76 t.n.v. Stichting Build On Bravery
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant