Afbeelding

Petitie tegen kunstwerk Kus de Kikker

Actueel 89 keer gelezen

Nootdorp - Zo'n 50 buurtbewoners willen met een petitie voorkomen dat het veelbesproken kunstwerk van het kunstenaarsduo Huijbers en Agelink uit Arnhem wordt teruggeplaatst in de vijver achter de Zonnehof in Nootdorp.

De gemeente heeft het kunstwerk, de 'scheidsrechtersstoel', waar Huijbers en Agelink naar eigen zeggen twee jaar aan hebben gewerkt, nog geen week na de onthuling weer weggehaald. Veel kinderen klommen op de stoel en sprongen in het water. Levensgevaarlijk, zo vonden veel buurtbewoners. Volgens de gemeente gaat het echter om een tijdelijke maatregel, maar wat een deel van de buurt betreft komt het kunstwerk niet meer terug.

"Vandaag stuurden wij een brief naar wethouder Bernard Minderhoud met 50 handtekeningen van direct omwonenden met het verzoek verdere geldverkwisting te voorkomen en de scheidsrechtersstoel niet terug te plaatsen, aangezien de meeste omwonenden het object niet zien als een verfraaiing van de omgeving. De meeste mensen tekenden grif. Een enkeling weigerde te tekenen omdat ze het ding wel terug zouden willen hebben", zo meldde een buurtbewoonster vrijdag aan onze redactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant