Flitslichten vorige week boven Nootdorp. Foto: Denise Quik
Flitslichten vorige week boven Nootdorp. Foto: Denise Quik

Vier emmers water per vierkante meter

Actueel 64 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Na de overvloedige regen van het afgelopen etmaal kunnen vanmiddag en vanavond opnieuw hevige stortbuien voor wateroverlast zorgen. Ook het lokale onweer levert lokaal overlast op.

Sinds gistermiddag trekken vanuit het oosten stevige buien over ons land. Dit heeft plaatselijk al veel regenwater opgeleverd. De meeste regen viel tot vanochtend in de noordelijke provincies. In delen van Drenthe is tot nu toe ruim 70 millimeter regenwater gevallen, meer dan er normaal in de hele maand mei naar beneden komt. Inmiddels regent het ook al enige tijd pijpenstelen in het zuiden van het land. In de loop van dinsdagmiddag verwacht MeteoGroup ook in de rest van Nederland weer zware buien met daarbij kans op onweer. Lokaal kan er in korte tijd veel regen vallen tot zelfs ruim vier emmers water per vierkante meter.

Betere vooruitzichten
Ook woensdag is het bewolkt en nat. Het is dan ook uitermate fris voor de tijd van het jaar met maximaal 14 tot 17 graden. Vanaf Hemelvaartsdag knapt het weer gelukkig op. In de loop van donderdag trekt de laatste regen het zuiden van het land uit en breekt vanuit het noorden op steeds meer plaatsen de zon door. Daarbij boekt de temperatuur weer een graadje winst. De rest van het lange hemelvaartweekeinde verloopt droog en met geregeld zonneschijn loopt kwik verder op tot rond een aangename 20 graden.

Buienradar
Nederland
Buienradar Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant