Afbeelding

VVD informateur college Pijnacker-Nootdorp

Actueel 94 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en de samenstelling van de nieuwe raad van Pijnacker-Nootdorp is bekend. De VVD, in stemmenaantal de grootste partij in de raad, mag het voortouw nemen in de collegevorming.

VVD-lijsttrekker Peter van den Heuij gaat, bijgestaan door nummer 2 van de VVD-lijst Ilona Jense, als informateur aan de slag. Nog deze week voeren zij informatiegesprekken met alle lijsttrekkers.

"De VVD vindt het belangrijk om eerst met elkaar te bespreken wat de verkiezingsuitslag betekent en op basis daarvan te komen tot een stabiel bestuur en een gedragen programma voor de komende periode. Dat begint ermee dat we eerst naar elkaar luisteren en ons inspannen om te verbinden. Doel van de individuele gesprekken is om van alle partijen de verwachtingen en ideeën over het bestuur voor de komende vier jaar op tafel te krijgen."

"De VVD vindt naast zorgvuldigheid ook transparantie in het proces waardevol. Het voornemen is om, als de voortgang in de gesprekken dat toelaat, met de raad in de openbare raadsvergadering op 3 april in gesprek gaan op basis van een informatierapport. Op die manier weet iedereen op basis van welke informatie en overwegingen welke vervolgstappen gezet worden", zo meldt men in een persbericht aan Telstar Online.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant