Logo telstar-online.nl

Politie en jeugdwerk delen lampjes uit

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Politieagenten, gemeentelijke handhaving en het jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp deelden maandag 16 december in de ochtenduren fietsverlichtingsetjes uit aan scholieren die zonder licht reden.

Op de locaties Oudeweg en Nootdorpseweg werden fietsers aan een controle onderworpen. Het idee voor de ludieke actie ontstond tijdens een onlangs gehouden veiligheidsconferentie in Pijnacker. Daarin ontstond de behoefte vanuit de jongeren om één keer niet te bekeuren maar om fietsers een fietsverlichtingsetje aan te bieden. Met medewerking van de gemeente werd aan deze wens concrete uitvoering gegeven. In de ochtenduren werden 96 vooral jonge fietsers gecontroleerd waarvan de fietsverlichting niet in orde was.

Bureauchef Ronald den Hertog die de actie bijwoonde: "De fietsers kregen vandaag een flyer en setje lampjes mee. Wie zonder licht kwam, kon zonder bon mét verlichting verder. Met de actie hopen we dat hierdoor een positieve bewustwording van vooral fietsende scholieren ontstaat. Zij zijn als verkeersdeelnemer extra kwetsbaar en een goede verlichting voorkomt dat zij ongewild betrokken raken bij een verkeersongeval." Komende avond krijgt de actie samen met gemeente en jongeren een vervolg. De komende periode blijft de politie fietsers controleren op goede fietsverlichting. Een bekeuring voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting bedraagt 50 euro. De prijs van een gemiddeld setje kost slechts een paar euro.

Meer berichten