Afbeelding

Overvallers wedkantoor gepakt

Actueel 30 keer gelezen

Nootdorp - De politie heeft twee Hagenaars (33 en 43 jaar oud) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op het Wedkantoor in de Dorpsstraat in Nootdorp eind maart dit jaar. Beide mannen zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De 33-jarige Hagenaar werd op 18 december aangehouden. De tweede verdachte twee dagen later. De 33-jarige verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Twee mannen overvielen zondag 25 maart om 11.15 uur het wedkantoor. Eén van de mannen bedreigde de aanwezige personen met een wapen, terwijl de ander op zoek ging naar geld. Het tweetal verliet vervolgens het pand met de buit en liep weg in de richting van het Oosteinde.

Burgernet
Rechercheurs waren snel ter plaatse en deden samen met een speurhond onderzoek in en rondom het pand. Een politiehelikopter werd ingezet en een burgernetactie werd gestart. Agenten hielden vlak na de overval een man aan voor mogelijke betrokkenheid bij de overval. Uit onderzoek bleek later dat hij niets met de overval te maken had. Deze man is weer vrij.

Rechercheonderzoek
De recherche van Bureau Pijnacker stelde een onderzoek in. In het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West werd onder meer aandacht besteed aan deze overval. Ook op Telstar Online en TelstarTV werd uitgebreid aandacht gevraagd voor de zaak. Mede dankzij een M-melding en verder rechercheonderzoek konden de twee verdachten worden aangehouden.

Uit de krant