Afbeelding

Blocker in februari buiten werking

Actueel 12 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Alhoewel het college vorige week donderdag heeft besloten de spits-afsluiting op de Nieuwkoopseweg op te heffen, is het definitief uit de grond trekken van het gevaarte nog niet aan de orde.

De gemeente onderzoekt momenteel hoe druk en gevaarlijk het eventueel kan worden als bedrijvenpark Heron opent. “Eventuele aanvullende maatregelen zullen in overweging worden genomen nadat de uitkomsten van dit onderzoek bekend zijn en het doorgaand verkeer over de Nieuwkoopseweg gemonitord is”, zo laat de gemeente diplomatiek weten.

Het college zelf voorziet dat het in de spitsuren drukker gaat worden, maar vindt de verkeersveiligheid op de Nieuwkoopseweg nog steeds acceptabel. “De verwachting is dat weggebruikers zich zonder spitsafsluiting niet anders gaan gedragen dan nu buiten de spits. Bovendien heeft een groot deel van de fietsers met het nieuwe fietspad en de fietstunnel de keuze om een deel of de gehele route over de Nieuwkoopseweg te mijden”, zo laat men in een gezamelijke persverklaring weten. Volgens planning zal de blocker in februari 2012, na afloop van de beroepstermijn, buiten werking worden gesteld. 

Uit de krant