Afbeelding

Politie pakt straatrovers op

Actueel 87 keer gelezen

Nootdorp/Ypenburg - De politie hield afgelopen weekend twee mannen aan die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een straatroof, dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Een 13-jarige jongen uit Nootdorp werd 8 februari het slachtoffer van een straatroof. De jongen wachtte bij de tramhalte aan de Gruttosingel en zag wel dat er nog twee jongens bij de tramhalte stonden maar besteedde daar verder geen aandacht aan. De twee jongens spraken het slachtoffer aan.

Het slachtoffer haalde zijn telefoon op een gegeven moment uit zijn broekzak en voordat hij het wist griste ??n van de jongens de telefoon uit handen van het slachtoffer. De twee jongens bleven nog even staan en gingen er kort daarop met de telefoon vandoor. Het slachtoffer rende nog een stuk achter de straatrovers aan maar raakte de twee kwijt.

Het slachtoffer, dat een goed signalement van de twee straatrovers had, zag ??n van de twee straatrovers afgelopen weekend lopen. Op grond van dit signalement en de informatie die het team dat de straatroven aan bureau Ypenburg onderzoekt had, werd een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden. Deze bekende al gauw zijn aandeel in de straatroof en vertelde ook wie er bij hem was ten tijde van de straatroof. Ook deze jongen, een 15-jarige jongen uit Nootdorp, werd aangehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant