Afbeelding

Geweldplegers in de cel met Oud en Nieuw

vr 31 dec 2010, 12:30 Actueel

BREKEND Pijnacker - Met de aanhouding van negen verdachten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar woonachtig in Pijnacker-Nootdorp, verwacht de politie enkele mishandelingen en openlijk geweld te hebben opgelost.

Vrijdag 2 december gooide een groep jongeren sneeuwballen tegen een woning aan het Duivestein. Toen de 43-jarige bewoner daar wat van zei, kreeg hij diverse klappen te verduren klappen en werd hij tegen de grond gewerkt. Door het toegepaste geweld raakte de man tijdelijk zijn gezichtvermogen kwijt.

Een dag later werden drie jongeren op hun fiets rond 23.45 uur bij het Oranjeplein eveneens door een groep jongeren met sneeuwballen bekogeld. De fietsers reageerden daarop en werden direct belaagd door de groep. Een van de fietsers, een 21-jarige man, kreeg een aantal harde vuistslagen op zijn oog. Hij is door zijn vrienden naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd behoorlijk oogletsel vastgesteld, maar niet van blijvende aard. De andere twee (een 21-jarige en een 28-jarige man uit Pijnacker) kregen ook klappen te verduren, maar hoefde zich niet onder behandeling te stellen van een arts.

De aangehouden verdachten (drie van 15 jaar oud, vijf zijn 16 jaar, en één van 19-jaar) zijn op donderdag 30 en vrijdag 31 december aangehouden. Zij worden op dit moment nog verhoord en zullen naar verwachting de jaarwisseling in hechtenis doorbrengen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De reactiemogelijkheid is tijdelijk gesloten. Onze redactie heeft het momenteel te druk om de hele tijd te editten.

Uit de krant