Telstar en Eendracht samen verder

Actueel 49 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In 2002 ontstond door een fusie tussen de voormalige gemeenten Pijnacker en Nootdorp, de nieuwe gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Weekblad Telstar oriënteerde zich al enige tijd op Pijnacker én Nootdorp samen, maar voor Nootdorp bleef weekblad De Eendracht behouden. De tijd is nu rijp voor één krant, zo heeft de directie van Uitgeverij Telstar uit Pijnacker besloten. “Eén krant, met een vertrouwde titel”, benadrukt directeur Erhard Soeterbroek. Want het lokale karakter blijft behouden!

“Telstar Uitgeverij brengt in onze regio drie weekbladen uit, die sterk zijn geworteld in het gebied waar ze worden verspreid. Dit zijn De Eendracht, Telstar en Het Krantje Leidschendam - Voorburg. Er zitten echter wat overlappingen in ons verzorgingsgebied”, zo legt hij de samensmelting uit.

Vanaf 1 januari 2011 zal Telstar Uitgeverij de krachten zodanig bundelen dat de lezers overal in het totale verspreidingsgebied één sterke krant ontvangen. Leidschenveen ontvangt momenteel zowel ‘Het Krantje’ als De Eendracht. Verder ontvangt Nootdorp zowel De Eendracht als de Telstar. Vanaf 2011 zal De Eendracht niet meer in Leidschenveen worden verspreid. Het nieuws over deze sterk op Leidschendam gerichte wijk zal voortaan alleen in ‘Het Krantje’ worden geplaatst.

Daarnaast zullen Telstar en De Eendracht worden samengevoegd tot één krant met een oplage van maar liefst 29.000 exemplaren. Dat houdt in dat de Telstar in de huidige vorm niet meer wordt uitgegeven in Nootdorp, maar er een extra dikke Eendracht voor in de plaats komt. Met natuurlijk veel nieuws uit Nootdorp, maar dus ook uit Pijnacker.

Erhard Soeterbroek: “Er wordt uiteraard wel onderscheid gemaakt tussen de drie gebieden. Zo wordt in de krant een wisselende redactionele invulling gebracht, waarbij het gerichte lokale nieuws de kracht is.” Soeterbroek verwacht dat er positief wordt gereageerd op deze nieuwe krant, die eigenlijk heel dicht bij de oude opzet staat, maar juist dikker en krachtiger zal worden.

“We zijn er van overtuigd dat we met deze nieuwe aanpak onze trouwe lezers een dienst bewijzen. De lezers ontvangen één sterke krant waar ze het grote en het kleine nieuws in kan vinden. Daarnaast hoeven adverteerders geen keuze meer te maken tussen Telstar en De Eendracht en staan straks in één ijzersterke editie voor het gebied Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw, Oude Leede én Ypenburg.”

Uit de krant