Verkoop van vuurwerk weer van start

di 29 dec 2009, 09:15 Actueel

Pijnacker - De verkoop van vuurwerk is vanmorgen ook in Pijnacker-Nootdorp van start gegaan. Tot en met oudejaarsdag kunnen mensen bij een goot aantal verkooppunten legaal rotjes, pijlen en ander knal- en siervuurwerk aanschaffen.

Vuurwerk afsteken mag van donderdag 31 december 2009 van 10.00 uur ?s morgens tot en met 02.00 uur op vrijdag 1 januari 2010. Buiten mag u maximaal 10 kilo vuurwerk vervoeren van een erkend verkooppunt tot aan de voordeur.

Steek geen vuurwerk af in de buurt van kerken, verzorgingshuizen en plaatsen waar veel (huis-)dieren zijn. Denk ook aan het opruimen van vuurwerkresten. Geef uzelf een schone straat kado voor het nieuwe jaar. Dit voorkomt ook dat kinderen op nieuwjaarsdag zich kunnen verwonden met zogenoemde ?weigeraars?.

Containers

Bovengrondse papiercontainers en kunststofcontainers worden door Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex verwijderd. Ondergrondse afvalcontainers worden afgesloten. Vanaf maandag 4 januari 2010 komen alle bakken en containers weer terug op hun plaats. Ook gaan dan de ondergrondse containers weer open. De gemeente adviseert u om uw minicontainers op een veilige plek te zetten.

Uit de krant