Nep Rode Kruis medewerkers weer actief!

Actueel 184 keer gelezen

Pijnacker - Twee vrouwen hebben deze week, zogenaamd voor het Nederlandse Rode Kruis, getracht om aan de deur in de Pijnackerse wijk Klapwijk geld op te halen.

Na dit voorval is direct politie Haaglanden gewaarschuwd. Het Nederlandse Rode Kruis doet wel aan werving van sponsors of donateurs maar nooit aan de deur en er wordt nooit om directe betaling gevraagd.

Op dinsdag 27 oktober, omstreeks 18.00 uur, kwam een vrouw en even later ook een tweede vrouw aan de deur van een woning aan de Fien de la Marstraat in Pijnacker. De vrouwen vertelden dat ze van het Nederlandse Rode Kruis waren en dat ze bezig waren om donateurs te werven voor een nieuw gebouw van Mappa Mondo (huis voor ernstig chronisch zieke kinderen).

Aangezien de aangesprokene om een legitimatie vroeg en om brochures over Mappa Mondo, die de vrouwen niet konden laten zien, werd het gesprek afgebroken. Kort daarop probeerde een medebewoner het tweetal nog in de buurt te traceren, echter zonder resultaat. Na dit voorval is direct politie Haaglanden gewaarschuwd.

Signalement vrouw ??n: ongeveer 1.80/1.85 meter, blanke huidskleur, slank postuur, tussen de twintig en dertig jaar, lang steil blond haar tot over de schouder, smal gelaat. Grijze wollen jas tot op de heup. Links op de jas droeg ze een witte smalle strip met de tekst ?het Nederlandse Rode Kruis? met een rood kruis in het midden. Een donkerkleurige pantalon. De vrouw sprak dialectloos Nederlands en gedroeg zich keurig.

Signalement vrouw twee: ongeveer 1.55/1.60 meter, blanke huidskleur, normaal postuur (iets voller dan vrouw ??n), tussen de twintig en dertig jaar, kort donkerblond krullend haar tot de schouder. Donkerkleurige kleding. Ook deze vrouw sprak dialectloos Nederlands en gedroeg zich keurig.

Gezien de eerdere ervaringen van oplichtingpraktijken onlangs in de Gooi en Vechtstreek en Zuid Holland Midden, waar vrouwen aan de deur dagtochten van het Rode Kruis probeerden te verkopen, ook aandacht dus voor deze smoes om geld te bemachtigen. Ook is gebleken dat mensen in bejaardentehuizen, verzorgingshuizen en aanleuningen zijn benaderd.

Oplichter actief onder naam Rode Kruis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant