Actiedag tegen agressie en geweld

Actueel 20 keer gelezen

Pijnacker - Dienstverleners, waaronder ook ambtenaren, krijgen steeds vaker te maken met intimidatie of fysiek geweld, alleen maar omdat ze hun werk doen. En dat is natuurlijk niet normaal.

Op 6 april - de landelijke actiedag agressie en geweld - laten werknemers daarom van zich horen op de eigen werkplek. Ook in de gemeente Pijnacker-Nootdorp komt het voor: agressie en geweld van inwoners richting medewerkers van de gemeente. De gemeente neemt het onderwerp dan ook serieus. Wethouder Oudhof: “We schenken aandacht aan een veilige werkomgeving, we trainen medewerkers in publieke functies en we registreren incidenten.”

Concreet betekent dit dat de gemeente bij de inrichting van het gemeentekantoor, zoals in de nieuwe ontvangsthal, op verschillende manieren rekening houdt met veiligheid. Wethouder Oudhof: “Zo creëren we een veilige situatie voor inwoners en medewerkers.”

Daarnaast besteedt de gemeente aandacht aan het trainen van medewerkers. Wethouder Oudhof: “medewerkers in publieke functies zijn getraind in het vergroten van de weerbaarheid, het herkennen van dreigende agressie en in de-escalerende vaardigheden om dreigende situaties weer in goede banen te leiden. Als er zich een incident voordoet, dan registreren we dit. Binnenkort maken we hiervoor gebruik van een speciaal gemeentelijk registratiesysteem. Zo weten we hoe vaak en onder welke omstandigheden geweldsincidenten tegen publieke dienstverleners plaatsvinden en kunnen we doeltreffender maatregelen nemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant