Afscheid van dierenarts Groenewegen

Actueel 484 keer gelezen

Pijnacker – Alle koeien die dierenarts Arno Groenewegen in zijn 43-jarige carrière heeft behandeld, zouden er bij lange na niet in passen.

De voormalige stal van boerderij Vredelust aan de Katwijkerlaan bood afgelopen zaterdag wel moeiteloos onderdak aan heel veel boeren, veehouders en collega’s die afscheid kwamen nemen van ‘hun’ dokter.

Meer dan vier decennia was Arno Groenewegen actief als dierenarts in de driehoek Rotterdam, Den Haag en Gouda. Bij vrijwel alle boeren en veehouders in de regio is hij wel op het erf geweest om een ziek of gewond dier te behandelen. Zijn afscheid vond dan ook op een passende locatie plaats, namelijk in de voormalige stal van boerderij Vredelust van Piet en Cock van Leeuwen.

Bovendien had Groenewegen op deze plek ooit één van zijn allereerste operaties van een koe uitgevoerd. Ter herinnering daaraan stond een levensecht exemplaar te pronken in de sfeervolle receptieruimte. Hier vormde zich een lange rij voor de dierenarts en zijn echtgenote maar de wachttijd werd aangenaam ingevuld met het ophalen tal van herinneringen.

Vrijdag in de Weekend Telstar een terugblik op de carrière van Groenewegen en unieke foto's. Tevens in de weekendeditie alles over het komende Carnavalsweekend en de kaartverkoop voor de Band Zonder Banaan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant