Proeflokaal wint Trucker Popkwis

Actueel 7 keer gelezen

Pijnacker - Al van oudsher wordt er jaarlijks in OJC De Trucker een popkwis gehouden. De laatste jaren is dit evenement uitgegroeid tot een multi-media spektakel waar menig deelnemers elke keer weer naar uitkijken. Niet voor niets is het de laatste jaren telkens weer volledig uitverkocht. De terechte winnaar van de felbegeerde, maar inmiddels wel in verval zijnde wisselbeker, is het team van Proeflokaal uit Delft.

Ieder jaar weet de organisatie de deelnemers weer te verrassen, door weer een originele invalshoek te bedenken. Dit jaar werden de deelnemers per team naar binnen geroepen en moesten zij op het podium op een ster gaan staan en daar voor de jury een liedje zingen en konden zij punten vergaren in de “Trucker Popstars” ronde.

Daarna stond voor de eerste pauze het jaar 2008 centraal. Naar aanleiding van fragmenten moesten de teams raden over welke gebeurtenis in 2008 het ging. Zo was er een ronde over Joran van der Sloot, met fragmenten van o.a. T-Spoon (‘Sex On The Beach’), Cutting Crew (‘I Just Died In Your Arms Tonight’) en Shaggy (‘It Wasn’t Me’). Ook werd er stilgestaan bij de kredietcrisis, het rookverbod, de Amerikaanse presidentsverkiezingen, het EK voetbal en 50 jaar Nederpop.

De kwis die weer vakkundig door het presentatieduo Jaimie Mollenvanger en Joost Poels aan elkaar werd gepraat, bestond uit maarliefst 18 rondes, waarvan de traditionele zelfgemaakte videoclips toch weer een hoogtepunt vormden. Clips van Abba, Spice Girls, Anouk en The Police werden perfect nagespeeld en door de eerder genoemde Joost mooi in elkaar gemonteerd.

Na een lange avond werd het team van het Proeflokaal tot verrassende maar wel terechte winnaar gekroond, zij bleven met een voorsprong van 5 punten het andere Delftse team Ronald en Jasper (de winnaars van 2 jaar geleden) net voor. Het hoogste Pijnackerse team was Peter en Leo Suijker, die samen met The Outsiders (vorig jaar nog winnaar) de derde plaats pakte. Hekkensluiter was het duo Marco van der Neut en Abram Hertroys, zij eindigden met toch nog 178 punten op de laatste plaats.

Minpunt was dat er een team gebruikt maakte van een via internet verkrijgbaar programma, die de nummers kan herkennen en dan de juiste artiest en titel opzoekt. Uiteraard werd dit team gediskwalificeerd. De volledige uitslag en alle antwoorden staan op de website www.detrucker.nl

Uit de krant