Illegaal vuurwerk in Pijnacker gevonden

Actueel 16 keer gelezen

Pijnacker - De politie hield maandagochtend 22 december in een woning aan de Gesina van der Molenstraat een 19-jarige inwoner uit Pijnacker aan.

De jongen had in zijn kamer een groot aantal illegale lawinepijlen (41 stuks) opgeslagen. Daarnaast had de man nog twee Chinese rollen in het huis verborgen. De agenten namen het zeer gevaarlijke vuurwerk in beslag. Nog dezelfde dag nam de politie bij een bedrijf aan de Anna van Burenstraat een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag. Hier namen de agenten 40 kilo vuurwerk mee. Tegen de 40-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de inrichting cq veiligheidseisen, bv een woning of een garage, levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie dat jongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus, vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro’s.

Straffen

Het Korps heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele weken hechtenis en of gevangenisstraf.

Bel M!

Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt? Bel direct met Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000. In beide gevallen kwam de politie de verdachten op het spoor na meldingen via M.

Uit de krant