Handen uit de mouwen voor de natuur

Actueel 0 keer gelezen

Delft - Op zaterdag 15 december organiseren de KNNV afd. Regio Delft en het IVN afdeling Delft een knotochtend ten behoeve van het instandhouden van de wilgen in de omgeving van de weg Abtswoude.

Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur verzamelen bij kinderboerderij Tanthof, in Delft (hoek Abtswoude/Kalfjeslaan). Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar en is gratis. Jongeren tussen 14 en 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding. Er wordt geknot tot ca. 12.30 uur. Bij regen vindt het knotten geen doorgang. Meer informatie is verkrijgbaar op telefoon (015) 261 00 48

Wilgen knotten

Het knotten van wilgen is noodzakelijk voor hun instandhouding. Bovendien zijn wilgen een sieraad voor het landschap en vinden veel dieren en planten er een goed onderkomen. Een routebeschrijving van de verzamelplek staat op www.knnv.nl/afd.RegioDelft. Tijdens het knotten zorgt de organisatie voor gereedschap en koffie; een mok moeten de deelnemers zelf meebrengen. Het is raadzaam stevige schoenen te dragen en nauwsluitende kleding.

Uit de krant