'Brandstichting tuinhuisje Sportlaan'

Actueel 36 keer gelezen

Pijnacker - De 76-jarige Jan Stekelenburg is ten einde raad, afgelopen dinsdagavond verwoestte een brand zijn tuinhuisje op het volkstuinencomplex aan de Sportlaan in Pijnacker.

Medewerkers van de aangrenzende manege sloegen rond 21.30 uur alarm toen er een brandlucht werd geroken in de omgeving. De brandweer wist de omliggende huisjes te redden, maar het levenswerk van Jan ging in rook op. Al ruim tien jaar is Jan, van oorsprong een Hagenees, bijna elke dag te vinden op het volkstuinencomplex. Maar woensdagmorgen staat hij slechts verslagen op het tuinpad en kijkt naar de enorme ravage.

Schade

Een medewerker van de verzekering neemt de schade op, en die is enorm te noemen. “Dit was mijn alles, ik ben er stuk van”, zegt Stekelenburg. “Mijn spulletjes, meubeltjes en bankstel, daar is niets meer van over.” In de zwartgeblakerde deuropening buigt hij zich over de verzekeringspapieren.: “Ik hoop dat ik nog een klein bedrag uitgekeerd krijg, dan kan ik misschien opnieuw beginnen.” Stekelenburg heeft inmiddels aangifte gedaan van brandstichting. “Er is geen elektriciteit in mijn huisje en ik rook niet. Dit moet brandstichting zijn geweest, daarom ben ik ook meteen naar de politie gegaan”, vertelt hij. Volgens een woordvoerder van de brandweer is uit onderzoek gebleken dat de brand buiten het huisje is ontstaan en moet sporenonderzoek van de politie binnenkort meer duidelijk geven.

Meer incidenten

Jan krijgt inmiddels veel steun van zijn tuinvrienden, die aangeven dat het al lange tijd onrustig is op het complex. “Het moest een keer mis gaan”, zegt een volkstuinder die liever anoniem blijft. “Wie het zijn weet ik niet, maar er is hier al drie keer een huisje geprobeerd in de brand te steken. Ook liggen er regelmatig ruiten uit, of zijn al onze plantjes uit de grond getrokken. Wij kunnen dan op zondagmorgen, als de stoere daders hun roes uitslapen, weer de boel gaan opknappen. De enorme brand bij Jan is het absolute dieptepunt hier op onze tuin.” Jan Stekelenburg zelf maakt zich niet druk om de daders: “Die liggen op het kerkhof”.

› Tuinhuis Sportlaan verwoest door brand

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant