Cursussen Kleutermuziek

Actueel 95 keer gelezen

Pijnacker - In de eerste week van oktober zijn er vier mogelijkheden gratis kennis te maken met de kleutermuzieklessen van Wergelmir basismuziekonderwijs op drie verschillende locaties in Pijnacker: van Delfgauw tot Tolhek. Op de dinsdag in dezelfde week start de cursus “Zing en Swing” voor kinderen vanaf groep drie, waarvan de eerste les ook gratis is. Voor informatie belt u 015 369 2137, waar u ook voor de gratis les opgeeft. Of u kijkt op www.wergelmir.nl.

Kleutermuziek

Het woord zegt het al, deze cursus bestaat uit 10 lessen en is voor kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Met veel fantasie en speelsheid wordt de kinderen muzikale vaardigheden als luisteren, bewegen op muziek, zingen en het herkennen van een heel aantal instrumenten aangeleerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van prachtige muziekinstrumenten als de mimbala en de bourdonlier.

Op maandag worden de lessen gegeven in school de Triangel in Delfgauw, dinsdag in het SCC aan de Gantellaan en woensdagmiddag en zaterdagochtend in de Prins Hendrikstraat.

Zit een kind op één van die dagen op de NSO in de wijk waar wordt lesgegeven dan brengt en haalt de leiding van de NSO hem of haar. De cursus kost € 65,-

Zing en Swing

Voor alle kinderen vanaf 6 jaar start op dinsdag 2 oktober aan de Gantellaan in Tolhek om kwart voor vier de workshop Zing! en Swing! We leren een heleboel liedjes, we leren ze ook goed te zingen. Want hoewel iedereen kan zingen moet je het tegelijk ook leren. Bij een flink gedeelte van de liedjes horen bewegingen, bij een aantal liedjes gaan we met elkaar de bewegingen bedenken. Stilzitten is er dus niet bij. We zingen in principe éénstemmig, maar misschien lukt het aan het eind van de workshop wel om canon te zingen en tegelijk ook nog te swingen!

De workshop wordt ondersteund door de Naschoolse opvang Skippy in Tolhek. Zit je op de NSO en wil je graag meedoen dan wordt je gebracht en gehaald door de leiding. De workshop omvat 10 lessen van 30 minuten van 15.45 uur tot 16.15 uur en kost € 35,-

De eerste les geldt als gratis proefles.

Toveren met muziek

De cursus Toveren met muziek voor kinderen vanaf groep 3 is al een paar weken aan de gang, maar op woensdagmiddag en de zaterdagochtend aan de Prins Hendrikstraat zijn er nog plaatsen over. In Toveren met muziek leren kinderen met behulp van even prachtige instrumenten noten lezen, schrijven en spelen. Bel voor een gratis kennismakingsles naar 015 369 2137.

Anders Toveren met muziek

Deze cursus is speciaal voor kinderen met een handicap. Deze lessen worden op maat en met evenveel fantasie en creativiteit gegeven. De betaling vindt over het algemeen plaats vanuit het PGB. Het hele jaar door kunnen kinderen uit deze doelgroep instappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant