Voorverkoop speelweek van start

Actueel 367 keer gelezen

Pijnacker – In de laatste week van de zomervakantie, 27 tot en met 31 augustus, is het feest op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker. Jeugdland viert dan namelijk het 35-jarig bestaan en pakt daarom groots uit. Ook zijn er nieuwtjes te melden en worden er vrijwilligers en materiaal gezocht. De kaartverkoop voor dé speelweek voor kinderen van de basisschool gaat deze week van start.

De 35ste editie van Jeugdland is een regelrecht lustrum en dat zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. “Het wordt feest in de letterlijke zin van het woord”, verklapt Henny Antonissen, voorzitter van het Jeugdlandbestuur, “en daarbij hoort natuurlijk muziek en dans.”

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus worden er, naast het uitgebreide en gevarieerde reguliere programma, diverse extraatjes aangeboden. “Hans Blom komt Afrikaans trommelen en muziek- en dansschool Jay’s Place verzorgt workshops met verschillende dansstijlen.”

“Natuurlijk is er tijdens de middagpauzes playback en karaoke. En misschien is er dit jaar ook wel iemand die een eigen tekst op bestaande muziek heeft gemaakt. Op vrijdagmiddag hebben we voor de oudste kinderen een disco/dans/muziekmiddag en voor de jongsten een show.”

Ballonnenwedstrijd

Ook de start van Jeugdland zal dit keer vanwege het 35-jarig bestaan anders dan anders zijn. “Het wordt een officiële opening”, weet Henny Antonissen, “maar daar hebben we wel de hulp van de kinderen bij nodig. Zij worden gevraagd om iets mee te nemen dat muziek of lawaai maakt.”

“Dat mag een muziekinstrument zijn maar ook toeters, bellen, deksels, sambaballen, trommels, fluiten… afijn, als het maar geluid geeft. Deze kakofonie zal in goede muzikale banen worden geleid door Jaap, onze grote dirigent van dit gigantische gelegenheidsorkest.”

En bij de ingang mogen de Jeugdlanders op maandagmorgen een kaartje invullen met naam en adres. “Zoals bij elk Jeugdlandlustrum, is er ook nu weer een ballonnenwedstrijd. De ballonnen gaan tegelijkertijd de lucht in en uiteraard zijn er prijzen voor de ballonnen die het verst komen.”

Vrijwilligers

Een ander nieuwtje, overigens niet vanwege het lustrum, is dat Jeugdland dit jaar voor het eerst gaat werken met polsbandjes. “De ervaring met de regen in de afgelopen jaren en de daardoor doorweekte kaartjes heeft ons op dit idee gebracht. Polsbandjes zijn makkelijker, duidelijker en veiliger.”

Niet nieuw maar wel erg actueel is dat voor deze happening heel veel vrijwilligers nodig zijn. Henny Antonissen: “We verwachten gemiddeld 1100 kinderen per dag en we hanteren de norm van één vrijwilliger op tien kinderen, dus hebben we enorm veel vrijwilligers nodig.”

“Enthousiastelingen van zestien jaar en ouder, veel ouder mag ook, zijn welkom voor een dagdeel, dag, meerdere dagen of week. Vooral de afdeling knutselen en techniek kan nog veel hulp gebruiken maar ook bij houtbranden en figuurzagen, gips en klei en textiel is hulp welkom.”

Survival

Sinds een aantal jaar is de donderdag van Jeugdland gereserveerd voor de survival. Deze ‘overlevingstocht’ voert de deelnemers vanaf negen jaar door het natuurgebied rond de Dobbeplas. Onderweg moeten ze spannende opdrachten uitvoeren die absoluut geen droog en schoon pak garanderen.

“Hiervoor hebben we extra, liefst wat oudere, hulp nodig omdat we anders niet genoeg leiding overhouden op de reguliere afdelingen. Het is gezellig om te doen en de vrijwilligers op de posten zien echt iedereen voorbij komen. Bovendien wordt er voor een lunch gezorgd.”

Deze week krijgen de kinderen via hun basisschool een folder uitgereikt. Meer informatie is te vinden op www.jeugdland-pijnacker.nl. Via deze weg kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden of door een mail te sturen naar hennyantonissen@hotmail.com / paul@geluk.demon.nl.

Voorverkoop

De voorverkoop van de toegangsbewijzen start aanstaande zaterdag, 30 juni, bij Het Moortje, Stationsstraat 31, in Pijnacker. Een dagkaart kost 5,00 euro. De toegangsprijs voor de hele week bedraagt in de voorverkoop 17,50 euro en op maandag 27 augustus 20,00 euro. Een Jeugdlanddag duurt van 9.30 tot 15.30 uur met van 12.00 tot 12.30 uur de lunchpauze. De kinderen krijgen op vertoon van hun toegangsbewijs twee keer per dag limonade.

Sparen

Tijdens Jeugdland wordt veel geknutseld met zogenoemd kosteloos materiaal. Maar dat moet natuurlijk wel voorradig zijn. Vandaar de oproep om de volgende zaken niet weg te gooien maar te sparen: houten sigarendozen, lege en schone conservenblikken, lege en schone limonadeblikjes, kralen in alle soorten en maten, glazen potjes (liefst Olvarit) en lege flesjes Fruit Today met dop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant