Gaslek Cort van de Lindenlaan

Actueel 42 keer gelezen

Pijnacker - In de nacht van vrijdag op zaterdag 23 juni kwam van een flatbewoonster aan de Cort van de Lindenlaan (Noord) even na 04.00 uur een telefoontje bij 1-1-2- binnen dat zij gas rook op de galerij op de vierde verdieping.

De gewaarschuwde brandweer kwam echter snel achter het euvel. Naast de flat, waaraan momenteel renovatiewerkzaamheden plaatsvinden, was in een put buiten een gasleiding finaal afgebroken door een combinatie van de vele regen en grondverschuiving. Het gas uit de toevoerleiding naar de flat waaide de galerijen op.

Door snel ingrijpen wisten brandweerlieden op verschillende verdiepingen openstaande bovenlichten van buiten af dicht te doen terwijl anderen, voorzien van adembescherming, het lek provisorisch wisten te dichten met speciale noodpluggen. Hierdoor was het gevaar na een kwartier geweken. Het voorval is later overgedragen aan de woningbouwvereniging en het gasbedrijf. Om 06.00 kon de brandweer, na het verrichten van nog enkele metingen in en rond de flat, weer inrukken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant