Foto: David Dilling
Foto: David Dilling

Video: onderzoek naar visstand in Pijnacker

Actueel 2.503 keer gelezen

Pijnacker - Op 1 maart 2024 vond er een visstandbemonstering plaats in Pijnacker en omgeving, uitgevoerd door de SVBD in samenwerking met Sportvisserij Nederland. Het onderzoek richtte zich op het analyseren van de vispopulatie, met name in Klapwijk, waar veel rietgroei een uitdaging vormt. 

De voorzitter van de SVBD, Theo Stremme, benadrukte de noodzaak van dit onderzoek, gezien de klachten van sportvissers over verminderde vangsten. De aanpassingen in het baggerbeleid van het waterschap werden ook besproken als een positieve ontwikkeling. Diverse vissoorten werden gevangen en gemeten, waaronder karpers, snoeken, baarzen en zeelten, waarbij opviel dat zeelten schoon en zoet water nodig hebben. Over het algemeen werd het belang van dit professionele onderzoek benadrukt voor een gezonde vispopulatie en een evenwichtig ecosysteem. Voor meer informatie werd verwezen naar de website van SVBD: svbdelfland.nl.

De bekende dorpsvlogger David Dilling maakte speciaal voor Telstar Online een leuke reportage met achtergronden en veel informatie.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant