Vele iets kleinere cheques vormen samen één hele grote!
Vele iets kleinere cheques vormen samen één hele grote!

Mooie cheque voor Hospice Koningshove

Actueel 2.081 keer gelezen

In de Ontmoetingskerk werd eind december voor het derde jaar een oliebollenactie gehouden waarvan de netto-opbrengst steeds bestemd is voor een goed doel.

Deze actie is ontstaan en wordt uitgevoerd door de jongeren van deze kerk in samenwerking met de daar aanwezige Activiteitencommissie. Eén van de jongeren maakte de flyer voor deze actie. Anderen gingen met bestellijsten langs de deuren en op de dag van het bakken hielpen zij de mensen die hun bollen kwamen halen of ze bezorgden ze zelfs. Ook bepalen de jongeren met elkaar het goede doel. Terre des Hommes en de Voedselbank Delft/Pijnacker-Nootdorp werden eerder uitgekozen en nu was Hospice Koningshove aan de beurt. Mede omdat het beslag geleverd wordt door Bakker Rijnbeek weet men inmiddels dat de kwaliteit heel goed is en dat ziet men terug in het aantal oliebollen dat elk jaar stijgt. Dit keer waren het zelfs 1700 oliebollen. Daarnaast hadden de jongeren nog sponsors gevonden en werden ook flink wat giften ontvangen. 

Voor het derde jaar op rij leverde Plus Sabine Zondag de benodigde olie tegen een wel zéér aantrekkelijke prijs. Alles werkte mee om een mooi resultaat halen. Zondag kwam een deel van de jongeren die hadden meegewerkt allemaal met een cheque in hun handen naar voor in de kerk. Op die cheques een deel van de opbrengst. Eén voor één draaiden ze hun cheque om en de kerkgangers werden uitgedaagd om met wat hoofdrekenen te bepalen wat het eindbedrag moest zijn. Dat bleek € 2.700 te zijn. Die totaalcheque werd overhandigd aan Frans Lettinga van de sponsorcommissie van het Hospice, die aangaf verguld te zijn met dit onverwacht hoge bedrag. Het kon rekenen op een daverend applaus vanuit de kerk. Mooi dat deze groep jongeren zich inzet voor het te bouwen Hospice Koningshove.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant