Fleur en Rina drinken graag een kopje koffie met nieuwe vrijwilligers.
Fleur en Rina drinken graag een kopje koffie met nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk ontdekken in de Weidevogelhof

Actueel 2.523 keer gelezen

Pijnacker - In de wijk Keijzershof bevindt zich Woonzorgcentrum Weidevogelhof. In dit Woonzorgcentrum wordt zorg en begeleiding geboden aan kwetsbare ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Sinds een jaar wordt de ruimte van Pieters Brasserie in gebouw Patrijs gebruikt door cliënten van Pieter van Foreest die extra ondersteuning nodig hebben bij hun dagritme. Cliënten kunnen hier de hele dag zijn en krijgen een passend dagprogramma.

Rina en Fleur werken als begeleiders Welbevinden in Weidevogelhof. Zij vertellen ons hoe een dag eruitziet. ‘We starten rond 10.00 uur. Nadat de cliënten zijn opgehaald starten we met een kop koffie of thee en lezen we de krant. Aansluitend hebben we een aantal verschillende activiteiten, bijvoorbeeld een beweegactiviteit, iets creatiefs zoals bloemschrikken, zingen of spelletjes om de hersenen te laten kraken. Tussen de middag nuttigen we samen de maaltijd en in de middag bieden we ook weer een wisselend activiteitenaanbod. Iedere dag zijn er activiteitenbegeleiders aanwezig om de dag soepel te laten verlopen. De inzet van vrijwilligers is echter onmisbaar. Zij zorgen voor de extra persoonlijke aandacht en bieden extra handjes om alle activiteiten vlot te laten verlopen,’ aldus Fleur en Rina.

Extra handjes gezocht
Rina en Fleur hebben nog een oproep: ‘We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een aantal uurtjes in de week te helpen bij één of meerdere activiteiten. Denk aan koffie schenken of helpen bij de maaltijd, maar is schilderen je hobby en wil je dit samen met een groep cliënten doen? Ook dan ben je van harte welkom. Ben je nieuwsgierig en wil je de sfeer proeven? Dan nodigen wij je graag uit voor een kopje koffie/thee. Je bent van harte welkom op maandag 3 april, donderdag 13 april en vrijdag 21 april van 10.30 – 11.30 uur in gebouw Patrijs aan de Raaigras 102 (naast randstadrail halte Pijnacker Zuid). Kom je ook?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant