Wie weet speel jij binnenkort ook voor een groot publiek.
Wie weet speel jij binnenkort ook voor een groot publiek.

Harmonie Nootdorp bij de Jonge Blazersdag

Actueel 1.271 keer gelezen

Op 25 maart kwamen vanuit heel Zuid-Holland jonge muzikanten van fanfares en harmonieorkesten naar het trainingscentum van Politie Haaglanden in Ypenburg. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Zuid-Hollandse Bond van Muziekgezelschappen en de organisatie Blazen aan het Spui. 

Centraal stond het instuderen van het nieuwe werk Ubuntu van de componiste Suzanne Welters door deze jonge muzikanten. Ubuntu” betekent verbondenheid. En dat past erg goed bij dit samengesteld orkest dat verbonden is door de hobby die alle kinderen beoefenen. In de 4-delige Afrikaanse Suite nemen de muzikanten het publiek mee op een reis naar Kenia, Togo, Tanzania en Uganda. Het is muziek met meeslepende grooves, maar het bevat ook sfeervolle rustigere delen. Naast dit werk zullen de jonge muzikanten ook nog enkele ander muziekstukken instuderen. 

Ubuntu
De uitvoering van Ubuntu zal plaatsvinden op 1 april om 13.30 uur tijdens de Nationale Kindermuziekweek in het Atrium van het Haagse stadhuis in het bijzijn burgemeester Jan van Zanen van Den Haag. Dan wordt ook het kindermuziekweeklied ‘Iedereen verstaat muziek’ uitgevoerd. Dit lied is op veel scholen in heel Nederland ook ingestudeerd.

Je kunt er verder luisteren naar optredens van jonge muzikanten en zangers maar ook zelf volop muziekinstrumenten uitproberen, meezingen én meedoen! Wil je zelf ook muziek gaan maken dan kun je kennismaken met de vele mogelijkheden die er in Den Haag zijn om muziekles te nemen of lid te worden van een orkest of koor!

Behoorlijk niveau
Jonge muzikanten van Harmonie Nootdorp zullen deelnemen aan dit evenement. Deze vereniging uit de gemeente aangrenzend aan de Haagse wijk heeft een jeugdharmonie waar iedere dinsdagavond op behoorlijk niveau gemusiceerd wordt. Naast het orkest heeft de harmonie een muziekschool waar kinderen en volwassenen les krijgen op houtblaasinstrumenten als klarinet, fagot, saxofoon en dwarsfluit of koperblaasinstrumenten als hoorn en trombone en op percussie (slagwerk).

Tien weken les
Op dit moment loopt er een actie waarbij de vereniging introductielessen aanbiedt voor 10 euro per les. Kinderen kunnen er gedurende 10 weken ontdekken of het bespelen van een instrument voor hen een leuke hobby is. Het instrument van hun keuze krijgen ze van de vereniging in bruikleen.

Contact opnemen
Via de sociale media of de website www.harmonienootdorp.nl is het mogelijk om meer informatie te krijgen over het lidmaatschap van de vereniging of je aan te melden voor de lessen.

Uit de krant