Koor en ensemble vormden een harmonieus geheel. (foto: Lenie Kaptein)
Koor en ensemble vormden een harmonieus geheel. (foto: Lenie Kaptein)

Warme wintersongs door Cantores Amatores

Actueel 1.522 keer gelezen

Pijnacker - Het koor Cantores Amatores gaf zaterdag in de heerlijk warme Dorpskerk van Pijnacker aan het Koningshof een concert onder de noemer Wintersongs. Omdat er in december altijd heel veel te doen is, had Cantores bewust gekozen voor de ‘droge’ januarimaand.

Het koor werd begeleid door het zogenoemde Atmospheric String Quintet and Friends. Vijf professionele strijkers, aangevuld met een fluitiste en een slagwerkster. Zij begeleidden de wintersongs en de strijkers hadden daarnaast ook wat eigen nummers. De vermaarde van oorsprong Russische celliste Maya Fridman speelde enkele nieuwe eigen stukken die verwijzen naar oorlog, verlatenheid en wanhoop, natuurlijk met een knipoog naar de vreselijke oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Pop en folk
Cantores zong voor de pauze vooral prachtige nummers van de eigentijdse Noorse componist Ola Gjeilo. Na de pauze voerden pop en folk meer de boventoon. De zang en de instrumentale begeleiding vormden een harmonieus geheel waarbij het publiek prettig wegzwijmelde.

Directietalent
Dirigent David van Lith maakte bij enkele nummers plaats voor het jeugdige ‘directietalent’ Nathan Groot Nibbelink. Cantores gaat nu op weg naar een nader in te vullen Zomeravondconcert op zaterdag 16 juni in CulturA in Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant