Help deze boeren met een bedrijfje in het eigen thuisland.
Help deze boeren met een bedrijfje in het eigen thuisland.

Wereldwinkel helpt Thaise boeren en boerinnen in eigen land

Actueel 1.331 keer gelezen

Pijnacker - In de Wereldwinkel in Pijnacker is een assortiment heerlijke Thaise currypasta’s en sauzen te koop. De ingrediënten daarvoor worden geleverd door een groep van 86 kruiden- en groenteboeren van de Sisaket Fairtrade Farmer Group in het Noordoosten van Thailand. 

Het gaat goed, maar om aan de groeiende vraag naar de producten te kunnen voldoen biedt teelt in eenvoudige beschermende kassen meer mogelijkheden: twee oogsten, minder insecten, betere waterregulatie. “Zo kunnen we ook het inkomen van de boeren flink verbeteren”, vertelt Heily van de Wereldwinkel. Vijf jaar geleden, toen de Wereldwinkel 45 jaar bestond, zijn twee Thaise boerinnen op bezoek geweest na een bezoek aan Van Paassen in Oude Leede, waar ze geïnformeerd zijn over biologische teelt.

De boeren zoeken naar starterssubsidies, van de totale kosten van 2000 euro per kas financieren ze zelf de helft. Er zijn nu nog 20 boeren en boerinnen die met een kas willen beginnen. Wereldwinkel Pijnacker is eind vorig jaar gestart met een actie om het subsidiebedrag voor twee kassen, dus 2000 euro bijeen te brengen. Er is al enthousiast op gereageerd, maar ze zijn er nog niet. Er is nog zo’n 500 euro nodig.

Uw bijdrage is van harte welkom op (ANBI) rekeningnummer NL03 INGB 0005 5425 46 t.n.v. Wereldwinkel Pijnacker o.v.v. kassenactie. “Alvast bedankt”, aldus Heily.

Uit de krant