Tiny Dijkshoorn en George Droppert leerden elkaar kennen op het ijs en stonden meteen in vuur en vlam. Loco-burgemeester Hanneke van de Gevel kwam het paar gelukwensen met zestig jaar liefde en trouw!
Tiny Dijkshoorn en George Droppert leerden elkaar kennen op het ijs en stonden meteen in vuur en vlam. Loco-burgemeester Hanneke van de Gevel kwam het paar gelukwensen met zestig jaar liefde en trouw!

Tiny Dijkshoorn en George Droppert waren en zijn stapel op elkaar

Actueel 165 keer gelezen

Heel grappig eigenlijk dat George Droppert en Tiny Dijkshoorn ongeveer even jong waren, vlakbij elkaar woonden en elkaar eigenlijk toch niet echt kenden. George woonde als jongste van een gezin met acht kinderen aan de Keulseweg 16, waar pa Gerard een tuinderij had. Tiny woonde aan de Keulseweg 36 en komt ook uit een gezin met acht kinderen. Vader Willem was veehouder. Tiny was de zevende in de rij.

Dat ze elkaar niet echt kenden, kwam vooral doordat Tiny naar de openbare school ging aan de Katwijkerlaan, terwijl George naar de School met den Bijbel in Pijnacker werd gestuurd. De families waren ook lid van een andere protestantse kerk. De familie Droppert ‘kerkte’ in Zoetermeer bij een tamelijk zware kerk en de familie Dijkshoorn ging naar de Dorpskerk in Pijnacker.

Katwijkervaart
Toen ze een jaar of zeventien waren, sprong midden in een koude winter de liefdesvonk over tussen George en Tiny. Dat gebeurde bij het schaatsen op de Katwijkervaart. Daar kwamen alle geloven en scholen samen, want lekker schaatsen, daar deed iedereen in de Katwijkerbuurt gezellig aan mee. Het was meteen raak en het bleef raak.

Ze trouwden op 1 augustus 1962 en dat was vorige week maandag dus zestig jaar geleden. Het Koninklijk Huis en de Commissaris van de Koning stuurden een felicitatie en loco-burgemeester Hanneke van de Gevel kwam het diamanten paar gelukwensen. Ook de dochters Georgette en Cora waren daarbij aanwezig.

Voor de zekerheid had Tiny al voor het bezoek een aantal zaken zwart op wit gezet. Onder meer dat George na de lagere school naar de MULO in Delft was gegaan en daarna ook nog een land- en tuinbouwopleiding had gevolgd. Tiny ging naar het huishoud- en nijverheidsonderwijs in Delft. Haar vader regelde na de schoolopleiding voor Tiny een baantje bij Nutricia. Dat ze op school een typediploma had behaald, kwam goed van pas. Later werkte ze tot haar huwelijk bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor het Trekpaard aan de Koninginnegracht in Den Haag. In de zomer ging ze er op de fiets heen en in de winter per bus. “Ik heb daar ontzettend lekker gewerkt met fijne mensen. Jammer dat het werk door het huwelijk stopte, maar zo ging dat in die tijd.”

Groenzoomontwikkeling
Tiny ging na het huwelijk mee helpen in de tuinderij van George en zijn twintig jaar oudere broer Herman. Ze namen de onderneming van hun vader over. George werd al medefirmant toen hij zeventien was. In 1980 stopte Herman en ging George alleen verder, totdat zoon André in het bedrijf kwam. Omdat de kwekerij moest wijken voor de Groenzoomontwikkeling, is André verkast naar Oosterland in Zeeland, waar hij eigenaar is van een paprikakwekerij van zeven hectare.

George gaat er graag heen maar is nu een beetje gehandicapt. Eind mei is hij door het kippenhok gezakt en heeft daarbij een ruggenwervel gebroken. Daardoor mag hij voorlopig niet autorijden. Gelukkig herstelt hij wel zodanig dat hij zijn diamanten huwelijk wel kan vieren met de vier kinderen en hun aanhang, plus de elf kleinkinderen en het ene achterkleinkind Lisa waar ze best trots op zijn. Ze vinden het bijzonder dat ze de volgende generatie nog mogen meemaken. De vier kinderen zijn: Tineke van 59, André van 57, Georgette van 55 en Cora van 46.

Nieuwbouw
George en Tiny zijn erg blij met hun ‘nazaten’ die veel voor ze doen. Cora woont het dichtst bij. Zij runt de caravanstalling aan de Keulseweg die ze samen met George heeft opgezet. Toen George stopte met het tuinbouwbedrijf, is hij actief geworden met het hier en daar opkopen van oude huizen en tuinderijen, waar dan nieuwbouwkavels voor in de plaats kwamen. Het huis waar ze zelf vanaf 1995 met veel plezier in wonen, betreft ook nieuwbouw op de plek van een vroegere tuinderswoning.

Lakenvelder koeien
Het echtpaar hoopt zo lang mogelijk gezellig te kunnen blijven wonen in het huis waar alle voorzieningen op de begane grond aanwezig zijn. Verder blijft George zo lang mogelijk een hobbyboer met onder meer mooie Lakenvelder koeien. Het diamanten feest is zaterdag groots gevierd bij Buytenhout in Nootdorp.

Uit de krant

Uit de krant