De burgemeester en de ambassadeur openden eendrachtig de Haringparty Pijnacker 2022.
De burgemeester en de ambassadeur openden eendrachtig de Haringparty Pijnacker 2022.

Hoog bezoek tijdens smaakvolle en hernieuwde Haringparty

Actueel 1.249 keer gelezen

Pijnacker - De Haringparty Pijnacker was donderdag weer helemaal terug aan het front. Bij Tout le Monde was het groot feest met rond de 160 happers van haring en allerlei andere heerlijkheden.

De haring viel bij de fijnproevers perfect in de smaak. Koos Zoutendijk van Tout le Monde heeft niet bijgehouden hoe veel hij er schoongemaakt heeft maar het waren er heel veel. Niemand kwam ook maar wat tekort. De sfeer was ouderwets gezellig. Alsof de tijd niet had stilgestaan in de coronajaren 2020 en 2021.

De party werd rond 18.00 uur geopend door burgemeester Björn Lugthart en ambassadeur Tigran Balayan. Zij kregen de eerste haring aangereikt door de meisjes in Armeense klederdracht, Evy, Merel en Lotte die bij de entree alle bezoekers voorzagen van een stukje brood met zout en olie. Dat is een Armeense gewoonte ter verwelkoming als er iets te vieren valt. De burgemeester en de ambassadeur hielden een heel kort praatje en konden melden dat de haring uitstekend was. Daarmee was het buffet geopend.

Vrachtwagen
Toen iedereen zijn of haar buikje redelijk rond had, kon de loterij van start. Een vrachtwagen aan prijzen was er te verdelen. Het duurde soms wat lang voordat de persoon met het winnende lootje zich meldde.
Het was wel grappig dat sommige prijzengevers ook in de prijzen vielen, zoals Arthur Wijtman die de fiets beschikbaar had gesteld. Het had zomaar gekund dat Arthur zijn eigen fiets – de hoofdprijs – had gewonnen, maar zo ver kwam het niet. De fiets was voor Leon van Erven, een kweker uit Berkel en Rodenrijs.

Na de loterij nam een zanger het heft in handen en bleef het nog lang gezellig bij Tout le Monde, zowel binnen als buiten, waar het op het terras ook prima toeven was. Weer een mooie samenwerking tussen SPHA en Tout le Monde van Patrick Zoutendijk, die zelf nog een bij opbod verkochte fles Armeense wijn in handen kreeg.
De serveersters en de floormanager van Tout le Monde waren dankzij Peet de Bruijn in prachtige ‘oud-Hollandse visserijkleding’ gestoken. Dank ook aan hoofdsponsor Erik van der Haas en zijn familie.

Goede doelen
De financiële afwikkeling volgt spoedig en dan kan de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië ook bekendmaken wat de netto opbrengst is en aan welke goede doelen het geld besteed gaat worden!
De overhandiging van de hoofdprijs - de fiets van Wijtman Tweewielers - moet nog plaatsvinden. Daarover binnenkort meer en dan een bedankadvertentie waarin de gulle gevers van alle mooie loterijprijzen met naam en toenaam worden genoemd. Dankzij de medewerking van heel veel betrokken personen en bedrijven was de Haringparty Pijnacker weer een mooi evenement, waarbij overigens ook de nieuwe wethouder cultuur- en evenementenbeleid, Hanneke van de Gevel, aanwezig was. En ook wethouder Peter Hennevanger van onder meer sport, financiën en onderwijs!

Uit de krant