Cock Weerheim (CU-SGP), Edward de Lanoy (CDA), Peter van den Heuij (VVD), Jan Nederveen (PPN), Edo Haitsma (VVD) en Ina Mantjes (GB), ontvingen het lintje van burgemeester Björn Lugthart. Foto: Gerhard Nel
Cock Weerheim (CU-SGP), Edward de Lanoy (CDA), Peter van den Heuij (VVD), Jan Nederveen (PPN), Edo Haitsma (VVD) en Ina Mantjes (GB), ontvingen het lintje van burgemeester Björn Lugthart. Foto: Gerhard Nel

Gemeenteraad gaat een nieuwe periode tegemoet

Actueel 1.642 keer gelezen

Het was onlangs een belangrijke week voor de gemeenteraad. De gemeenteraad van 2018-2022 nam afscheid. Zes raadsleden uit deze genoemde periode werden als dank voor hun tomeloze inzet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een dag later werd de nieuwe raad officieel geïnstalleerd. 29 gemeenteraadsleden legden afgelopen woensdag de eed of gelofte af. Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief) en Bernard Minderhoud (Gemeentebelangen) leggen de eed of gelofte op de eerst volgende raadsvergadering af. Zij waren wegens ziekte afwezig.

29 maart namen 17 van de 31 raadsleden afscheid van de gemeenteraad. Sommigen blijven nog wel betrokken als fractielid van buiten de raad. Voor sommige raadsleden was dit een definitief afscheid. De raadsleden werden toegesproken door de burgemeester. Middels videofilmpjes werden de raadsleden ook toegesproken door collega-raadsleden. Zes raadsleden ontvingen een lintje en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat ze twaalf jaar raadslid zijn geweest. Het gaat hier om: Edo Haitsma (VVD), Jan Nederveen (PPN), Cock Weerheim (CU-SGP), Ina Mantjes (GB), Peter van den Heuij (VVD), en Edward de Lanoy (CDA) ontvingen het lintje van burgemeester Björn Lugthart.

Installatie nieuwe gemeenteraad
29 leden van de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling na de verkiezingen legden woensdagavond in de raadzaal van Pijnacker-Nootdorp de eed of gelofte af. De raad werd daarmee officieel geïnstalleerd. De nieuwe raadsleden zijn: Marvin Bal, Geeta Bholanath, Manuela Bijl, Marieke van Bijnen, Matthijs Feenstra, Bas Gelton, Hanneke van de Gevel, Ben Glaser, Dilara Gök, Nita Graafland, Peter van Haagen, Peter Hennevanger, Damiën van Herk, Kavita Hira, Ilona Jense - van Haarst, Saskia Kleewein, Barend van de Kraats, Frank van Kuppeveld, Sylvia Markerink, Janno Meijer, Bernard Minderhoud, Bart van Straten, Monique de Veld-van Hassel, Jim Verdegaal, Carla Viegen, Miranda van de Vogel, Rob van der Welle Daniël de Wolf, Harry van Wubben, Harald van Zielst en Karin Zwart-Verschoor.

Goede raad
De burgemeester gaf de nieuwe raadsleden ook advies mee voor de komende periode. Een functie als raadslid brengt immers verantwoordelijkheid met zich mee. Het is belangrijk dat de raadsleden naast het dragen van de verantwoordelijkheid, de oren en ogen van de gemeente zijn en bovenal het werk met plezier doen. De burgemeester wil de raadsleden meegeven dat ze als voorbeeld worden gezien. Het kan ook zijn dat mensen opeens anders met je omgaan. De raadsleden zullen de oren en ogen van de gemeente zijn. Wel wil de burgemeester meegeven dat het aanlokkelijk is om alles te willen bespreken in de gemeenteraad. “Het moet vooral om meer gaan, dan over de losse stoeptegels.” Gemeenteraadslid is een serieuze functie. De burgemeester hoopt dat de raadsleden nog veel plezier in het werk zullen beleven. “Het is een van de mooiste banen, als het een baan is, die u kunt vervullen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant