Afbeelding

Wereldwinkel viert gouden jubileum: lees de jubileumkrant nu ook online!

Actueel 781 keer gelezen

Pijnacker - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2022 viert Wereldwinkel Pijnacker haar 50-jarig bestaan. Een mijlpaal voor deze bijzondere winkel, waarvan de missie vandaag de dag nog steeds net zo relevant is als bij de oprichting. Reden voor een feestje, met verschillende activiteiten voor jong en oud. Elders in deze krant een bijlage van acht pagina’s over de Wereldwinkel Pijnacker met alle informatie. 

De echte verjaardag is op 15 april, maar omdat dit in het paasweekend valt, viert Wereldwinkel Pijnacker het een weekend eerder. Vrijdag zal burgemeester Björn Lugthart rond 12.30 uur het jubileumjaar openen. Zowel vrijdag als zaterdag staat tegenover de Wereldwinkel een kraam met diverse actieproducten en hapjes, gemaakt met ingrediënten uit de winkel.
Er is een kleurwedstrijd en puzzeltocht voor kinderen, waarbij ook een prijsje te winnen valt! Daarnaast kunnen kinderen zich op vrijdag tussen 14 en 16 uur laten schminken en op zaterdag tussen 11 en 15 u. De percussieband Afrodite zal op zaterdag om 11, 12, 14 én 15 uur een feestelijk optreden verzorgen. Wie op 15 april a.s. 50 jaar wordt en uit Pijnacker-Nootdorp afkomstig is, ontvangt een cadeaubon van €50,- (op vertoon van ID). Geen 50, maar wel op 15 april jarig? Ook dan ontvang je een cadeautje! 

Het ontstaan de Wereldwinkel leidt terug naar het jaar 1968. In dat jaar werd in New Delhi, India, door de Verenigde Naties een handelsconferentie georganiseerd. Tijdens deze conferentie vroegen Derde Wereldlanden om een vrijere toegang tot de Westerse markt. Een toereikende hand naar deze landen bleef echter uit. In Nederland werd vervolgens het concept ‘Derde Wereldwinkel’ bedacht, om zo tóch iets te kunnen betekenen voor deze landen. Op 1 april 1969 opende de eerste winkel in Breukelen haar deuren. Er zijn in Nederland 200 Wereldwinkels en sinds 1972 ook in Pijnacker! 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant