Een mooi klarinetconcert in de Ontmoetingskerk.
Een mooi klarinetconcert in de Ontmoetingskerk.

Prachtig klarinettenconcert in de Ontmoetingskerk

Actueel 869 keer gelezen

Pijnacker - Zondag 20 februari was het weer tijd voor het maandelijkse lunchconcert in de Ontmoetingskerk. Deze concertreeks is met name opgezet om elkaar te ontmoeten en samen naar mooie muziek te luisteren.

In dit zesde concert in deze reeks speelde het klarinet-ensemble Lignum uit Leiden onder leiding van Hendrik Jan Lindhout. Door de op dat moment nog onduidelijke situatie rond corona had de organiserende activiteitencommissie van de Ontmoetingskerk besloten dit keer (beperkt) publiek toe te laten en het concert ook uit te zenden. Dit heeft zijn uitwerking niet gemist. Bij elkaar hebben zeker 150 mensen dit concert bekeken of bijgewoond. Het was prachtig afwisselend waarbij je vergat dat er maar één instrument speelde: het klonk als een voltallig orkest. 

De dirigent vertelde tussendoor allerlei wetenswaardigheden over de componist, het stuk of over de verschillende klarinetten die er zijn en die ook in dit ensemble te zien en horen waren. Een dankbaar applaus viel het ensemble en hun dirigent ten deel. Het volgende concert in deze reeks is op 20 maart a.s. Dan speelt het koperkwintet Codart van het conservatorium in Rotterdam. En als het zo blijft, mogen alle stoelen weer in de kerk staan, dus iedereen is van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant