Afbeelding

Dorpsgenoten doneren al bijna 7000 euro voor stamceltransplantatie Ed van Dijk

do 9 dec 2021, 08:23 Actueel 1.417 keer gelezen

Pijnacker - Inwoners van Pijnacker-Nootdorp, maar ook regiogenoten en lokale ondernemers, hebben al bijna 7000 euro gedoneerd voor een levensreddende stamceltransplantatie bij Ed van Dijk uit Delfgauw.


De 47-jarige Delfgauwenaar heeft een zeer agressieve vorm van Multiple Sclerose (MS). Zijn enige en laatste redding ligt in een kliniek in Mexico waar een speciale stamceltransplantatie wordt uitgevoerd. Ed is enorm ontroerd door alle steun.

Veel inwoners doneren eenmalig 5 euro. Dat is fantastisch, want als we dat met zijn allen doen, dan komen we snel in de buurt van de benodigde 75.000 euro (kosten behandeling). Eerder dit jaar haalde Ed al 34.000 euro op, maar er is dus nog een gat van 41.000 euro. In januari moet hij het bedrag al overmaken en de tijd tikt. Zijn hersenschade wordt steeds groter. 

Rekeningnummer en ANBI
Onze redactie kreeg enkele vragen. Onder andere of het mogelijk is om ook rechtstreeks op de rekening van de Stichting van Ed te storten. Dat kan zeker: NL87 RABO 0133 6043 49 t.n.v. ‘Stichting Run2Care.nl’ o.v.v. Red Ed! donatie en uw naam. Er is tevens sprake van een ANBI-status! Meer info op reded.nl.

Bedrijven met donatie boven de 500 euro
Ondernemers die een bedrag van meer dan 500 euro overmaken krijgen een naamsvermelding in de lokale huis-aan-huiskrant en maken daarnaast kans op een groot interview in de krant.

Statiegeldbonnetjes
Je kunt ook nog je statiegeldbonnetjes bij de Albert Heijn in Delfgauw doneren!

Dorp in actie
Tot slot. De tijd tikt. Haal geld op tijdens de vrijdagmiddagborrel, schenk een deel van je dagopbrengst, organiseer een actie, haal geld op in de straat, bij je buren of op de (sport)club.

Doneer makkelijk en snel eenmalig een klein of groot bedrag via onderstaande button! Uit de krant